INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Elit
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2019
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Löpex Vinterserie
Naturpasset

SPONSORER
 
UNGDOMSSIDAN
Välkommen till KFUM Örebro Orienterings ungdomssida. Vår ungdomsträning är inte åldersindelad utan vill ge var och en träning på rätt nivå. Svårighetsnivåerna är markerade med olika färger. För närmare beskivning av vad dessa färger innebär se under rubriken "Bra att veta"


14/9 10:42
Elin: Imorgon 15/9 är det Fyrklöver vid Ljungstugan,...
28/8 9:24
Maria A-roth: På torsdag 1/9 är det fyrklövertävling...
22/5 13:38
SaraF: Upplyser om att det är Fyrklövertävling i Gar...Grön, Vit och Gul grupp
Onsdag 10/10, samling 18:00 vid parkeringen vid Karlslundsfallen. Nattorientering, ta med ficklampa eller pannlampa!Orange
Onsdag 17/10. 18:30 Nattorientering. Vattendammarna.
Avresa TB 18:00 för de som vill. Anmäl via kommentar till bussen på nyhet eller FB.

Styrkegympa på måndagar, löpning klubbstugan torsdagar.


Välkomna!
//Lars och Mats och FredrikRöd och röd +
Onsdag 17/10. 18:30 Nattorientering. Vattendammarna. Avresa TB 18:00 för de som vill. Anmäl via kommentar till bussen på nyhet eller FB.

Styrkegympa på måndagar, poängtävling/intervaller på tisdagar från november, löpning klubbstugan torsdagar.Onsdagen 3 okt avslutar vi höstens Skogskul med en Skattjakt vid klubbstugan i Karlslund.

Allmänt:

Vi träffas på onsdagar kl 18-19, oftast vid klubbstugan i Karlslund men även på andra håll eftersom vi följer grön-vit-gul grupp.

Välkomna!

Nya barn anmäler intresse via mail till Lasse Hellstrandh, lasse.hellstrandh@gmail.com

Välkomna!

Lasse HLEDARE

Ledare för Skogskul är:
Lasse Hellstrandh, 070-668 13 44, lasse.hellstrandh@gmail.com
Johan Rosengren

Ledare för Grön är:
Anders Kallin, 072-2021023, anders@kallin.se
Anna Gustafsson
Jakob Berg

Ledare för Vit är:
Malin Halldin, 070-3834630, malinc.halldin@bahnhof.se
Jennie Brobakken
Lina Jonhed, 070-6725780, linamarialarsson@hotmail.com

Ledare för Gul är:
Daniel Gustafsson, 073-981 51 88, daniel@lopex.se
Malin Klasenius
Camilla Kruse

Ledare för Orange är:
Lars Jonhed, 070-24 63 142, lars_jonhed@hotmail.com
Mats Gustafsson
Fredrik Malm

Ledare för Röd är:
Oskar Arlebo
Weine Fredriksson

Samordnare för ungdomsträningar är:
Elin Berg, 070-925 47 37, elinsundkvist@hotmail.com

Ordförande för föreningen är:
Lasse Hellstrandh 611 04 98, 070 6681344, lasse.hellstrandh@gmail.com


FÄRGINDELNINGEN

Det kan vara idé att lära sig vad de olika färgerna står för eftersom vi kommer att beskriva träningarnas svårighetsgrad med hjälp av färger i fortsättningen. Här kan ni hitta ingående beskrivning av vad nivåerna innehåller. http://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/
Be oss gärna om ett faktablad om ni inte har fått något.

I korta drag kan man säga att färgerna motsvarar följande tävlingsklasser:
Grön = inskolning (U1)*
Vit = HD 10 (U2)
Gul = HD 12 (U3)
Röd = HD 14 (U4)
Violett = HD 16
Svart = HD 18

U-klasser är inte åldersbundna, här väljer man klass efter orienteringsförmåga. Vill man springa tävlingsklass (HD) bör man däremot träna på denna nivå. Man byter tävlingsklass när man under året fyller 11 (till HD 12), 13 (till HD14) osv.

HUR GÅR DET TILL PÅ EN TÄVLING?

Det finns många begrepp och rutiner runt tävlingar som är vardagsmat för den rutinerade orienteraren. För att underlätta för Dig inför kanske din första tävling så har ledarna skrivit ihop en förklaring till tävlingsinbjudan.

Liten förklaring till tävlingsinbjudan

MEDLEMSAVGIFT - TÄVLINGSAVGIFT

Medlemsavgiften är 300 kr/person (max 900 kr för familj med barn upp tom 20 år) för ett år. I detta ingår alla tränings- och kartkostnader, fika i klubbstugan varannan vecka samt vissa resor mm. Avgiften sätts in på plusgiro 79 68 08-4 och på inbetalningen anges namn och gärna personnummer. Senaste inbetalningsdatum är 31/3. Obs inga inbetalningskort delas ut.

Alla barn och ungdomar tävlar på klubbens bekostnad under vår- och höstsäsong. Undantag från detta är efteranmälan där man själv betalar den kostnad som tillkommer samt utebliven start, oavsett orsak, då man får betala hela tävlingsavgiften själv.

SPORTIDENTBRICKOR

För att kunna tävla behöver man en SportIdent-pinne (SI-pinne) som är själva tidtagningschipet. Detta köper man från SportIdents hemsida. Klubben har några brickor som används till träning, och dessa kan lånas till en början vid enstaka tillfället. Därefter rekommenteras att köpa sin egen bricka. Olika versioner av brickor finns att välja på. SI8 eller högre rekommenderas, och kostar från 350 kr.

INLOGGNING

Alla som är medlemmar i klubben kan få en inloggning till hemsidan. När du är inloggad kommer du åt fler funktioner på sidan bl a tävlingsanmälan, interna nyheter och medlemsmatrikeln.

Saknar du inloggningsmöjlighet så klicka på rubriken "Ny medlem? Skaffa login!". Här kan du också fylla i adressuppgifter (kan även göras under rubriken "Ändra användarinfo") så att de hamnar i medlemsmatrikeln. Observera att ingen annan än den som är inloggad på sidan kan komma åt dina uppgifter.

KARTTECKEN MM

Vad betyder karttecknet? Vilken klass ska jag springa? Vad betyder kontrollbeskrivningen? Detta är vanliga frågor när man börjar orientera. En bra sida om man vill veta mer om orienteringens grunder är Svenska Orienteringsförbundets hemsida www.orientering.se. Under fliken "Så funkar orientering" finns information om orienteringens 5 grundmoment, kartecknens betydelse,kontrollbeskrivningens betydelse, klassindelning och svårighetsgrad (färgindelning) m.m.
 Välkommen på orienteringsskola för barn och ungdom!

KFUM Örebro Orientering är orienteringsklubben på väster i Örebro med klubbstuga vid motionscentralen i Karlslund. På onsdagar arrangeras orienteringsskola för barn mellan 6 till 16 år.

Höstens ungdomsträningar startar onsdag 22 augusti klockan 18:00 i Karlslund.

Grupper

Skogskul: Vänder sig till barn som är 6-7 år, 5-åringar är välkomna i mån av plats. I Skogskul lär vi ut orienteringens grunder på ett lekfullt sätt.
Mål: Att barnen skall tycka om att vistas i skogen, förstå vad en karta är, och kunna följa med på kartan och ta egna beslut under enkla orienteringsövningar.
Som förälder får ni väldigt gärna vara med och hjälpa era barn.

Grön grupp: För Dig som är 7-8 år, med eller utan förkunskaper. I denna grupp lär vi ut orienteringens grunder och tränar på detta på ett lekfullt sätt i skogen i form av lekar och orienteringsbanor.
Mål: Att klara en enkel orienteringsbana genom att tyda kartans tecken mot skogen.

Vit-Gul grupp: För dig mellan 9-12 år med förkunskaper från grön grupp. Tränar orienteringsteknik för barn med olika övningar, i grupp och själv.
Målet för barn i denna grupp är även att de kan deltaga i mindre tävlingar och kunna springa orienteringsbanor på egen hand.

Orange-Röd grupp: För dig mellan 12-16 år med förkunskaper från gul grupp. Här tränar vi orienteringsteknik, styrka och kondition på onsdagarna tillsammans med träningar andra dagar i veckan, tävlingar, stafetter och läger. Under vår och höst tränar denna grupp på onsdagar, men följer också övriga klubbens träningar året om.

Kostnad: 300kr årsavgift per barn, Max 900 kr per familj.

All träning är ledarledd, och barn som inte vill springa själva på övningar springer med en kompis och / eller får hjälp av våra ledare. Vi utgår från Karlslund eller från närskogar i Örebro, tex Varbergaskogen, Solfjädern mm.
Föräldrar är varmt välkomna att vara med. Nybörjarutbildning finns även för vuxna.