  Skogskul, Grön, Vit och Gul grupp
Vi tränar på onsdagar med samling kl 18.00.
27/9 Grusparkeringen Runnaby. https://maps.app.goo.gl/xYZCv2Ev38WCsSCQ7
4/10 (Preliminärt Björkhaga eller Solhaga) Ficklampa/pannlampa. 11/10 Brunnsparken. Ficklampa/pannlampa.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
KFUM-serien 2023

Orange
Vi tränar orienteringsteknik på tisdagar med samling kl 18.00 och löpning i Karlslund på torsdagar kl 18.00.
Vi tränar med violett grupp och följer samma planering. Se nedan.

 Violett
Vi tränar orienteringsteknik på tisdagar med samling kl 18.00 och löpning i Karlslund på torsdagar kl 18.00.
Höstens träningar startar tisdag 15/8.
15/8: Vi kör Lindebygdens Dag KM. Anmälan i Eventor. 22/8: Dunderklintarna 29/8: Solhaga, sprint 5/9: Fyrklöver, Garphyttan 12/9: Klockhammar 19/9: Planering pågår 26/9: ÖLOF 25-mannaträning 3/10: Runnaby, vändplanen 10/10: Sommarro 17/10: Solfjädern 24/10: Planering pågår
|
LEDARE Ledare för Skogskul är: Jenny Johansson, 070-2387373 Catarina Cuibe, 073-6439781
Ledare för Grön är: Erik Harlén, 070-9931590
Ledare för Vit är: Hanna Kask, 070-657 98 61 Emma Victorin Kristin Jacobsson Elisabet Halvarsson
Ledare för Gul är: Oskar Arlebo Oskar Axelsson Magnus Palm
Ledare för Orange är: Anders Kallin, 072-2021023, anders@kallin.se Jakob Berg Robert Kruse
Ledare för Violett är: Malin Halldin, 070-3834630, malinc.halldin@bahnhof.se Johanna Nordström
Samordnare för ungdomsträningar är: Johanna Nordström, 073-6497305, Johanna.nordstrom@yahoo.se
FÄRGINDELNINGEN
Det kan vara idé att lära sig vad de olika färgerna står för eftersom vi kommer att beskriva träningarnas svårighetsgrad med hjälp av färger i fortsättningen. Här kan ni hitta ingående beskrivning av vad nivåerna innehåller. http://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/ Be oss gärna om ett faktablad om ni inte har fått något.
I korta drag kan man säga att färgerna motsvarar följande tävlingsklasser:
Grön = inskolning (U1)*
Vit = HD 10 (U2)
Gul = HD 12 (U3)
Röd = HD 14 (U4)
Violett = HD 16 Svart = HD 18
U-klasser är inte åldersbundna, här väljer man klass efter orienteringsförmåga. Vill man springa tävlingsklass (HD) bör man däremot träna på denna nivå. Man byter tävlingsklass när man under året fyller 11 (till HD 12), 13 (till HD14) osv.
HUR GÅR DET TILL PÅ EN TÄVLING?
Det finns många begrepp och rutiner runt tävlingar som är vardagsmat för den rutinerade orienteraren. För att underlätta för Dig inför kanske din första tävling så har ledarna skrivit ihop en förklaring till tävlingsinbjudan.
Liten förklaring till tävlingsinbjudan
MEDLEMSAVGIFT - TÄVLINGSAVGIFT
Medlemsavgiften är 500 kr/person (max 1500 kr för familj med barn upp tom 20 år) för ett år. I detta ingår alla tränings- och kartkostnader, fika i klubbstugan varannan vecka samt vissa resor mm. Avgiften sätts in på plusgiro 79 68 08-4 och på inbetalningen anges namn och gärna personnummer. Senaste inbetalningsdatum är 31/3. Obs inga inbetalningskort delas ut.
Alla barn och ungdomar tävlar på klubbens bekostnad under vår- och höstsäsong. Undantag från detta är efteranmälan där man själv betalar den kostnad som tillkommer samt utebliven start, oavsett orsak, då man får betala hela tävlingsavgiften själv.
SPORTIDENTBRICKOR
För att kunna tävla behöver man en SportIdent-pinne (SI-pinne) som är själva tidtagningschipet. Detta köper man från SportIdents hemsida. Klubben har några brickor som används till träning, och dessa kan lånas till en början vid enstaka tillfället. Därefter rekommenteras att köpa sin egen bricka. Olika versioner av brickor finns att välja på. SI8 eller högre rekommenderas, och kostar från 350 kr. INLOGGNING
Alla som är medlemmar i klubben kan få en inloggning till hemsidan. När du är inloggad kommer du åt fler funktioner på sidan bl a tävlingsanmälan, interna nyheter och medlemsmatrikeln.
Saknar du inloggningsmöjlighet så klicka på rubriken "Ny medlem? Skaffa login!". Här kan du också fylla i adressuppgifter (kan även göras under rubriken "Ändra användarinfo") så att de hamnar i medlemsmatrikeln. Observera att ingen annan än den som är inloggad på sidan kan komma åt dina uppgifter.
KARTTECKEN MM
Vad betyder karttecknet? Vilken klass ska jag springa? Vad betyder kontrollbeskrivningen? Detta är vanliga frågor när man börjar orientera. En bra sida om man vill veta mer om orienteringens grunder är Svenska Orienteringsförbundets hemsida www.orientering.se. Under fliken "Så funkar orientering" finns information om orienteringens 5 grundmoment, kartecknens betydelse,kontrollbeskrivningens betydelse, klassindelning och svårighetsgrad (färgindelning) m.m.
|
|
|
Välkommen på orienteringsskola för barn och ungdom!
KFUM Örebro Orientering är orienteringsklubben på väster i Örebro med klubbstuga vid motionscentralen i Karlslund. På onsdagar arrangeras orienteringsskola för barn mellan 6 till 16 år.
Grupper Skogskul: Vänder sig till barn som är 6-7 år, 5-åringar är också välkomna i mån av plats. I Skogskul lär vi ut orienteringens grunder på ett lekfullt sätt. Mål: Att barnen skall tycka om att vistas i skogen, förstå kartan och dess färger och kunna följa med på kartan och ta egna beslut under enkla orienteringsövningar. Eftersom deltagarna är så pass unga så behöver du som förälder/vuxen vara med och hjälpa barnen.
Grön grupp: För Dig som är 7-8 år, med eller utan förkunskaper. I denna grupp lär vi ut orienteringens grunder och tränar detta på ett lekfullt sätt i skogen i form av lekar och orienteringsbanor. Mål: Att klara en enkel orienteringsbana i skogen genom att tyda kartans tecken.
Vit-Gul grupp: För dig mellan 9-12 år med förkunskaper från grön grupp. Tränar orienteringsteknik för barn med olika övningar, i grupp och själv. Målet för barn i denna grupp är även att de kan deltaga i mindre tävlingar och kunna springa orienteringsbanor på egen hand.
Orange-Violett grupp: För dig mellan 12-16 år med förkunskaper från gul grupp. Här tränar vi orienteringsteknik, styrka och kondition på tisdagarna tillsammans med träningar andra dagar i veckan, tävlingar, stafetter och läger. Under vår och höst tränar denna grupp på tisdagar, men följer också övriga klubbens träningar året om.
Kostnad: 500kr årsavgift per barn, Max 1500 kr per familj.
|
|