INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2020
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Löpex Vinterserie
Naturpasset

SPONSORER
 
UNGDOMSSIDAN
Välkommen till KFUM Örebro Orienterings ungdomssida. Vår ungdomsträning är inte åldersindelad utan vill ge var och en träning på rätt nivå. Svårighetsnivåerna är markerade med olika färger. För närmare beskivning av vad dessa färger innebär se under rubriken "Bra att veta"

Alla våra ledare som har hand om barn och ungdomar t.om 18 år har uppvisat utdrag ur belastningsregistret enligt Riksidrottsförbundets stadgar §5.8.14/9 10:42
Elin: Imorgon 15/9 är det Fyrklöver vid Ljungstugan,...
28/8 9:24
Maria A-roth: På torsdag 1/9 är det fyrklövertävling...
22/5 13:38
SaraF: Upplyser om att det är Fyrklövertävling i Gar...Skogskul, Grön, Vit och Gul grupp
Tack alla barn och föräldrar för den här terminen!

Hoppas alla får en bra sommar och att vi ses till hösten igen. I augusti drar vi igång höstterminen, mer information kommer här och i facebook-gruppen KFUM Örebro ungdom.Orange
Samma samlingsplats som Röd grupp vårterminen 2021Röd och röd +
Onsdagsträningarna börjar 24/3. Samling 18:00 Brunnsparken.

24/3 Brunnsparken - Sprint
31/3 Påsklov, ingen träning
7/4 Listre hällar, Mantorpsskogen* - Höjder
14/4 Vattendammarna, Karlslundsåsen
21/4 Café skogen, Glomman
28/4 Rosendal* Mellan NärkesKil och Mogetorp- Höjder, Sluttningsorientering, Brant-Flagg-OL med Milan
5/5 Solfjädern, Adolfsberg
12/5 Skrikarboda/Rusakulan* - Generalisering höjder, Med Milan
19/5 Digerberget, Nora* - VägvalsOL och Digerbergsloppet med Milan
26/5 Laxå mekan, Markaskogen
2/6 Lillån - RallyOL
9/6 Klockhammar - Terminfinalstävling

* Betyder att vi åker iväg lite längre tillsammans med röd grupp, medan skogskul/grön/vit/gul grupp tränar på annan plats. De fyra gångerna ordnar vi gemensam avfärd (troligen 17.30 från Tegelbruket) och vi är beroende av föräldrar som kan ställa upp och köra.Skogskul är tillbaka och kommer att köras på samma ställen som Grön, Vit och Gul grupp. Aktiviteten riktar sig till barn födda 2014-2015-2016.

Lekar blandas med enkla orienteringsövningar. För vägbeskrivning se Grön, Vit, Gul grupp ovan.

Frågor, kontakta Jenny 070-2387373 eller Per 076-813 29 76.
LEDARE

Ledare för Grön är:
Hanna Kask
Emma Victorin
Kristin Jacobsson
Elisabet Halvarsson
Malin Klasenius

Ledare för Vit är:
Oskar Arlebo
Oskar Axelsson
Magnus Palm

Ledare för Gul är:
Anders Kallin, 072-2021023, anders@kallin.se
Jakob Berg
Anna Gustafsson

Ledare för Orange är:
Malin Halldin, 070-3834630, malinc.halldin@bahnhof.se
Jennie Brobakken
Johanna Nordström

Ledare för Röd är:
Lars Jonhed, 070-24 63 142, lars_jonhed@hotmail.com
Mats Gustafsson

Samordnare för ungdomsträningar är:
Elin Berg, 070-925 47 37, elinsundkvist@hotmail.com


FÄRGINDELNINGEN

Det kan vara idé att lära sig vad de olika färgerna står för eftersom vi kommer att beskriva träningarnas svårighetsgrad med hjälp av färger i fortsättningen. Här kan ni hitta ingående beskrivning av vad nivåerna innehåller. http://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/
Be oss gärna om ett faktablad om ni inte har fått något.

I korta drag kan man säga att färgerna motsvarar följande tävlingsklasser:
Grön = inskolning (U1)*
Vit = HD 10 (U2)
Gul = HD 12 (U3)
Röd = HD 14 (U4)
Violett = HD 16
Svart = HD 18

U-klasser är inte åldersbundna, här väljer man klass efter orienteringsförmåga. Vill man springa tävlingsklass (HD) bör man däremot träna på denna nivå. Man byter tävlingsklass när man under året fyller 11 (till HD 12), 13 (till HD14) osv.

HUR GÅR DET TILL PÅ EN TÄVLING?

Det finns många begrepp och rutiner runt tävlingar som är vardagsmat för den rutinerade orienteraren. För att underlätta för Dig inför kanske din första tävling så har ledarna skrivit ihop en förklaring till tävlingsinbjudan.

Liten förklaring till tävlingsinbjudan

MEDLEMSAVGIFT - TÄVLINGSAVGIFT

Medlemsavgiften är 500 kr/person (max 1500 kr för familj med barn upp tom 20 år) för ett år. I detta ingår alla tränings- och kartkostnader, fika i klubbstugan varannan vecka samt vissa resor mm. Avgiften sätts in på plusgiro 79 68 08-4 och på inbetalningen anges namn och gärna personnummer. Senaste inbetalningsdatum är 31/3. Obs inga inbetalningskort delas ut.

Alla barn och ungdomar tävlar på klubbens bekostnad under vår- och höstsäsong. Undantag från detta är efteranmälan där man själv betalar den kostnad som tillkommer samt utebliven start, oavsett orsak, då man får betala hela tävlingsavgiften själv.

SPORTIDENTBRICKOR

För att kunna tävla behöver man en SportIdent-pinne (SI-pinne) som är själva tidtagningschipet. Detta köper man från SportIdents hemsida. Klubben har några brickor som används till träning, och dessa kan lånas till en början vid enstaka tillfället. Därefter rekommenteras att köpa sin egen bricka. Olika versioner av brickor finns att välja på. SI8 eller högre rekommenderas, och kostar från 350 kr.

INLOGGNING

Alla som är medlemmar i klubben kan få en inloggning till hemsidan. När du är inloggad kommer du åt fler funktioner på sidan bl a tävlingsanmälan, interna nyheter och medlemsmatrikeln.

Saknar du inloggningsmöjlighet så klicka på rubriken "Ny medlem? Skaffa login!". Här kan du också fylla i adressuppgifter (kan även göras under rubriken "Ändra användarinfo") så att de hamnar i medlemsmatrikeln. Observera att ingen annan än den som är inloggad på sidan kan komma åt dina uppgifter.

KARTTECKEN MM

Vad betyder karttecknet? Vilken klass ska jag springa? Vad betyder kontrollbeskrivningen? Detta är vanliga frågor när man börjar orientera. En bra sida om man vill veta mer om orienteringens grunder är Svenska Orienteringsförbundets hemsida www.orientering.se. Under fliken "Så funkar orientering" finns information om orienteringens 5 grundmoment, kartecknens betydelse,kontrollbeskrivningens betydelse, klassindelning och svårighetsgrad (färgindelning) m.m.
 Välkommen på orienteringsskola för barn och ungdom!

KFUM Örebro Orientering är orienteringsklubben på väster i Örebro med klubbstuga vid motionscentralen i Karlslund. På onsdagar arrangeras orienteringsskola för barn mellan 6 till 16 år.

Vårens ungdomsträningar är igång. Se samlingsplatser för respektive grupp under rubriken Träning.

Grupper
Skogskul: Vänder sig till barn som är 6-7 år, 5-åringar är också välkomna i mån av plats. I Skogskul lär vi ut orienteringens grunder på ett lekfullt sätt.
Mål: Att barnen skall tycka om att vistas i skogen, förstå kartan och dess färger och kunna följa med på kartan och ta egna beslut under enkla orienteringsövningar.
Som förälder får ni väldigt gärna vara med och hjälpa era barn.

Grön grupp: För Dig som är 7-8 år, med eller utan förkunskaper. I denna grupp lär vi ut orienteringens grunder och tränar detta på ett lekfullt sätt i skogen i form av lekar och orienteringsbanor.
Mål: Att klara en enkel orienteringsbana i skogen genom att tyda kartans tecken.

Vit-Gul grupp: För dig mellan 9-12 år med förkunskaper från grön grupp. Tränar orienteringsteknik för barn med olika övningar, i grupp och själv.
Målet för barn i denna grupp är även att de kan deltaga i mindre tävlingar och kunna springa orienteringsbanor på egen hand.

Orange-Röd grupp: För dig mellan 12-16 år med förkunskaper från gul grupp. Här tränar vi orienteringsteknik, styrka och kondition på onsdagarna tillsammans med träningar andra dagar i veckan, tävlingar, stafetter och läger. Under vår och höst tränar denna grupp på onsdagar, men följer också övriga klubbens träningar året om.

Kostnad: 500kr årsavgift per barn, Max 1500 kr per familj.