INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Elit
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2020
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Löpex Vinterserie
Naturpasset

SPONSORER
 
UNGDOMSSIDAN
Välkommen till KFUM Örebro Orienterings ungdomssida. Vår ungdomsträning är inte åldersindelad utan vill ge var och en träning på rätt nivå. Svårighetsnivåerna är markerade med olika färger. För närmare beskivning av vad dessa färger innebär se under rubriken "Bra att veta"


14/9 10:42
Elin: Imorgon 15/9 är det Fyrklöver vid Ljungstugan,...
28/8 9:24
Maria A-roth: På torsdag 1/9 är det fyrklövertävling...
22/5 13:38
SaraF: Upplyser om att det är Fyrklövertävling i Gar...Grön, Vit och Gul grupp
Tack för den här terminen önskar alla ledare i grön, vit och gul grupp! Vi återkommer med datum för start av vårterminen.Orange
Träning onsdag 2 oktober, avresa 17:00 från Tegelbruket. Vi åker minibuss och bil till Blankhult. Daladubbelträning, patrull! Banan är 4,2km. Tag med, SportIdent-pinne, kompass, torrt till efteråt, vattenflaska och en frukt. Hemma ca 19:45 vid TB. Välkomna!Röd och röd +
Träning onsdag 4/9 Med orangea i Skrikarboda, eller med Elitmiljön i Åsbro. Anmälan via FaceBook.Skogskul kommer under hösten inte vara en egen grupp. På grund av ledarbrist genomför vi lekar och enklare orienteringsövningar tillsammans med Grön grupp.LEDARE

Ledare för Grön/Skogskul är:
Elin Berg, 070-925 47 37, elinsundkvist@hotmail.com
Lasse Hellstrandh, 070-668 13 44, lasse.hellstrandh@gmail.com
Anna Gustafsson

Ledare för Vit är:
Anders Kallin, 072-2021023, anders@kallin.se
Jakob Berg
Malin Klasenius
Camilla Kruse

Ledare för Gul är:
Malin Halldin, 070-3834630, malinc.halldin@bahnhof.se
Jennie Brobakken
Johanna Nordström

Ledare för Orange är:
Lars Jonhed, 070-24 63 142, lars_jonhed@hotmail.com
Mats Gustafsson

Ledare för Röd är:
Oskar Arlebo

Samordnare för ungdomsträningar är:
Elin Berg, 070-925 47 37, elinsundkvist@hotmail.com


FÄRGINDELNINGEN

Det kan vara idé att lära sig vad de olika färgerna står för eftersom vi kommer att beskriva träningarnas svårighetsgrad med hjälp av färger i fortsättningen. Här kan ni hitta ingående beskrivning av vad nivåerna innehåller. http://www.orientering.se/sa-funkar-orientering/
Be oss gärna om ett faktablad om ni inte har fått något.

I korta drag kan man säga att färgerna motsvarar följande tävlingsklasser:
Grön = inskolning (U1)*
Vit = HD 10 (U2)
Gul = HD 12 (U3)
Röd = HD 14 (U4)
Violett = HD 16
Svart = HD 18

U-klasser är inte åldersbundna, här väljer man klass efter orienteringsförmåga. Vill man springa tävlingsklass (HD) bör man däremot träna på denna nivå. Man byter tävlingsklass när man under året fyller 11 (till HD 12), 13 (till HD14) osv.

HUR GÅR DET TILL PÅ EN TÄVLING?

Det finns många begrepp och rutiner runt tävlingar som är vardagsmat för den rutinerade orienteraren. För att underlätta för Dig inför kanske din första tävling så har ledarna skrivit ihop en förklaring till tävlingsinbjudan.

Liten förklaring till tävlingsinbjudan

MEDLEMSAVGIFT - TÄVLINGSAVGIFT

Medlemsavgiften är 300 kr/person (max 900 kr för familj med barn upp tom 20 år) för ett år. I detta ingår alla tränings- och kartkostnader, fika i klubbstugan varannan vecka samt vissa resor mm. Avgiften sätts in på plusgiro 79 68 08-4 och på inbetalningen anges namn och gärna personnummer. Senaste inbetalningsdatum är 31/3. Obs inga inbetalningskort delas ut.

Alla barn och ungdomar tävlar på klubbens bekostnad under vår- och höstsäsong. Undantag från detta är efteranmälan där man själv betalar den kostnad som tillkommer samt utebliven start, oavsett orsak, då man får betala hela tävlingsavgiften själv.

SPORTIDENTBRICKOR

För att kunna tävla behöver man en SportIdent-pinne (SI-pinne) som är själva tidtagningschipet. Detta köper man från SportIdents hemsida. Klubben har några brickor som används till träning, och dessa kan lånas till en början vid enstaka tillfället. Därefter rekommenteras att köpa sin egen bricka. Olika versioner av brickor finns att välja på. SI8 eller högre rekommenderas, och kostar från 350 kr.

INLOGGNING

Alla som är medlemmar i klubben kan få en inloggning till hemsidan. När du är inloggad kommer du åt fler funktioner på sidan bl a tävlingsanmälan, interna nyheter och medlemsmatrikeln.

Saknar du inloggningsmöjlighet så klicka på rubriken "Ny medlem? Skaffa login!". Här kan du också fylla i adressuppgifter (kan även göras under rubriken "Ändra användarinfo") så att de hamnar i medlemsmatrikeln. Observera att ingen annan än den som är inloggad på sidan kan komma åt dina uppgifter.

KARTTECKEN MM

Vad betyder karttecknet? Vilken klass ska jag springa? Vad betyder kontrollbeskrivningen? Detta är vanliga frågor när man börjar orientera. En bra sida om man vill veta mer om orienteringens grunder är Svenska Orienteringsförbundets hemsida www.orientering.se. Under fliken "Så funkar orientering" finns information om orienteringens 5 grundmoment, kartecknens betydelse,kontrollbeskrivningens betydelse, klassindelning och svårighetsgrad (färgindelning) m.m.
 Välkommen på orienteringsskola för barn och ungdom!

KFUM Örebro Orientering är orienteringsklubben på väster i Örebro med klubbstuga vid motionscentralen i Karlslund. På onsdagar arrangeras orienteringsskola för barn mellan 6 till 16 år.

Höstens ungdomsträningar startar onsdag 14 augusti klockan 18:00 i Karlslund. Även i höst kommer Skogskul vara tillsammans med grön grupp.

Grupper
Skogskul: Vänder sig till barn som är 6-7 år, 5-åringar är välkomna i mån av plats. I Skogskul lär vi ut orienteringens grunder på ett lekfullt sätt.
Mål: Att barnen skall tycka om att vistas i skogen, förstå kartan och dess färger och kunna följa med på kartan och ta egna beslut under enkla orienteringsövningar.
Som förälder får ni väldigt gärna vara med och hjälpa era barn.

Grön grupp: För Dig som är 7-8 år, med eller utan förkunskaper. I denna grupp lär vi ut orienteringens grunder och tränar detta på ett lekfullt sätt i skogen i form av lekar och orienteringsbanor.
Mål: Att klara en enkel orienteringsbana i skogen genom att tyda kartans tecken.

Vit-Gul grupp: För dig mellan 9-12 år med förkunskaper från grön grupp. Tränar orienteringsteknik för barn med olika övningar, i grupp och själv.
Målet för barn i denna grupp är även att de kan deltaga i mindre tävlingar och kunna springa orienteringsbanor på egen hand.

Orange-Röd grupp: För dig mellan 12-16 år med förkunskaper från gul grupp. Här tränar vi orienteringsteknik, styrka och kondition på onsdagarna tillsammans med träningar andra dagar i veckan, tävlingar, stafetter och läger. Under vår och höst tränar denna grupp på onsdagar, men följer också övriga klubbens träningar året om.

Kostnad: 300kr årsavgift per barn, Max 900 kr per familj.