INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2024
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Naturpasset

SPONSORER


 
Träningsläger i Frankrike 2006-02-28 18:56 

Förra helgen snikade ett gäng KFUM:are med på OK Hällens träningsläger i Fontainebleau, Frankrike. Vi bjöds på fyra dagar med kvalitativ barmarksträning, fransk baguettebaserad mat och så tyvärr några slängar av sjukdom.

Torsdag
Vi lämnade Örebro torsdag eftermiddag och begav oss till Skavsta, varifrån flyget skulle ta oss vidare söderut, närmare bestämt till Beauvais några mil norr om Paris. Vi, det var ett litet gäng KFUM:are och ett litet större gäng från OK Hällen, som efter drygt två timmars flygresa hämtade ut våra hyrbilar utanför flygplatsen. Därefter väntade den inte helt lätta uppgiften att via Paris hitta till boendet utanför Fontainebleau som ligger ett antal mil söder om den franska huvudstaden.

Klokt nog valde vår kartläsare Janne att inte ta rakt på-vägvalet genom Paris, utan försöka sig på ett vänstervägval på ringleden runt staden. Sörmlänningarna satsade givetvis rakt på och vi Närkingar bommade vänsteravfarten och hamnade istället till höger om, vilket visade sig gå precis lika bra. Vi fick även en skymt av Eifeltornet från motorvägen, men vår chaufför Sjögren upplyste oss om att det inte var det riktiga Eifeltornet eftersom det riktiga måste vara mycket större.

Sent sent på natten rullade vi äntligen in på något som borde vara rätt gata för vårt boende, men blev lite tveksamma då vi inte hittade de andra bilarna. Det visade sig dock att Jannes vägval varit framgångsrikt och de andra bilarna droppade in en efter en, men undantag för några som bommade rejält i ringen och anlände först några timmar senare.

Stället där vi skulle bo visade sig vara ett charmigt franskt chauteu bestående av ett antal betongbaracker och en stor grusplan. Vi tilldelades sängar i en av betongbarackerna och somnade sött.

Fredag
Fredagen grydde och frukost serverades i huvudbyggnaden. Alla verkade rejält peppade på att få ge sig ut och prova på den franska terrängen och grundade med en stabil baguette-frukost. Första passet var en drygt 6 km lång OL-bana med SportIdent-stämpling, så fin var servicen på lägret!

Skogen visade sig vara otroligt läcker. Snabblöpt bokskog med detaljerade åsar där stora stenbumlingar både underlättade och ibland ställde till orienteringen. Många var orienteringsovana och det bommades en hel del, men alla var överens om att den första kontakten med fransk terräng och karta var odelat positiv. Eftermiddagen bjöd på en lite längre bana, utan uthängda kontroller, men med ännu större stenbumlingar och inslag av Vildsvin.

Mellan och efter passen serverades lunch och middag i matsalen. Det omtalade franska köket visade sig kanske inte från sin bästa sida, men klarade man att äta baguetter och konserverade grönsaker behövde man aldrig lämna bordet hungrig.

Lördag
Lördagen liksom alla dagar inleddes med en SportIdent-bana. Nu på en gammal tävlingsbana som återanvändes och det skulle vara intressant att hitta resultaten från denna tävling. Jag är övertygad om att Sjögrens tid skulle räckt mycket långt. Eftermiddagen bjöd på keps-OL för de som orkade och var friska, vilket tyvärr långt ifrån alla var. Såväl magsuka som mystisk förkylning grasserade och från vårt gäng var bland andra Sjögren, Öberg, DG och Nettan drabbade av varierad grad och vid olika tidpunkter.

Söndag
På söndagen var det dags för lägermästerskap, återigen på en återanvänd tävlingsbana, nu från första etappen på Franska 5-dagars 2001. Anette försvarade klubbens färger väl och tog hem segern i damklassen, medan undtertecknad knep ett brons i herrklassen. Medaljer som kunnat göra Turintruppen avundsjuk hade förfärdigats i anläggningens pysselrum och förärades medaljörerna vid en pampig cermoni vid lunchen. Därefter var det tid för fritt turistande i Paris, Fontainebleau eller till annan valfri sevärdhet.

Måndag
Lägret avslutades på Måndagen med ytterligare en dust med den franska terrängen, packning, städning och återfärd till Flygplatsen. Man kan tycka att drygt 5 timmar avsatta för att ta sig tillbaka till en flygplats man varit vid bara några dagar tidigare borde varit fullt tillräckligt och man kan även tycka att det borde vara fullt möjligt att checka in även 5 minuter efter utsatt tid på nämnda flygplats. Men att bland annat passagerarna i vår bil tyckte detta hjälpte föga och några av oss fick följdaktligen tillbringa ytterligare en natt i Paris.

Därmed missade vi tyvärr chansen att ordentligt tacka OK Hällens stab för ett fantastiskt läger. Ett STORT tack framförs därför här till Sumo, Magnus och Christina samt Ola för den otroliga servicen. Presenter kommer att utdelas vid senare tillfälle.

Klicka på bilderna för att se dem i större format


Snabblöpt och inbjudande terräng...


...som stundtals tvingade till stillastående kartläsning.


Oskar vid näst sista kontrollen på lägermästerskapet.


Peter Ö på väg mot mästartiteln.


Medaljtrion i damklassen


Medaljtrion i herrklassen
Skrivet av:

Oskar Arlebo
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=1568


  [Tillbaka[Tillbaka]