INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2020
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Löpex Vinterserie
Naturpasset

SPONSORER
 
Jukola, alltid en fin tur 2004-06-22 23:13 

Som ren turist måste man ändå säga att Jukola alltid är en fin resa. Varmt, båtresa och alltid bra och spännande tävlingar. Inte blir det sämre av att KFUM springer riktigt bra i både herr och damkaveln.

Prolog
Upplockad på färjeterminalen i Stockholm efter en vecka i fjällen och en lång bilresa satt det fint med buffé på båten som uppladning. Det var ett stoort gäng som mötte mig, med ett damlag, tre herrlag och ett veteranlag i vardera klass. En god samlig människor ute på båttur.

Efter en fimpenstyrd busstur nåde vi skidtunneln precis vid TC och Carlberg gick genast i spinn av denna möjlighet att hasa lite lagg mitt i sommaren. En uppvärmningtur på över 2h för Carlberg kanske var orsaken till hans något sega start på tävlingen?

TC var förlagt på en flygraka och som utländska gäster och tidigt ankommande hade vi kort väg både mellan bussen, tältet och TC. Tyvärr höll inte TC riktigt Jukolaklass med bara en toalett långt nere i ena hörnet, restaurangen och markan var en besvikelse och under tävlingen höll produktionen på storbildsskärmen inte samma höga klass som på 10-MILA.

Venla
KFUM lät sig dock inte nedslås utan blev bara mer taggade och
damlaget satte standarden i den del av tävlingen som kallas Venla. Sara startade stabilt och växlade som 153:a, mindre än 7 minuter efter täten på den knappt 8 km långa sträckan. Josefin tog över och gjorde ett topplopp, upp till strax över 100 vid växling över till Emma. Även Inger och Birgitta i veteranlaget sprang riktigt bra och låg efter 2 sträckor på 570:e plats av de ca 800 lagen. Birgitta höll på andrasträckan precis över 7 minuter per kilometer!

Emma på den tredje sträckan fortsatte marschen uppåt och plockade till 67:e plats. Tidstappet på tätlagen var minimalt och Platsen som bästa distriktslag fanns nu inom räckhåll för Anette på sista sträckan. Hon gjorde heller ingen besviken, passerade Tisaren och fastställde placeringssiffran till 68. Mycket bra! För de äldre damerna sprang Gunilla P tredje sträckan, och det gjorde hon fort. Upp till växlingsplacering 480 när Kerstin tog över på den långa sista sträckan. Kerstin följde trenden och gjorde ett bra lopp som gav slutplacering 529 och säkert mersmak på ytterligare Jukolastarter.

Jukola
Herrkaveln startade strax innan midnatt och på startsträcket stod 2 x Sjögren, Patrik och Anders P. Patrik och Peiza kom lite efter direkt och växlade med bara några minuters mellanrum som 190 och 252. Oskar Axelsson på andra gjorde helgens race. I ytterfil la ha in den goda växeln från gamla tider och klockade in på 10:e bästa tid på sträckan, bara några minuter efter världsstjärnan Øystein Kristiansen som var sträcksnabbast för Haldens andralag.

Pontus fortsatte i samma inspirerande tempo, 27:e på sträckan och plötsligt var KFUM-ettan uppe på 46:e plats, under den av DG fastsatta målsättningen på topp 50. Janne och Olsson förde kaveln vidare men tappade några platser ner till 60:e. Trots att han var vaken hela natten visade Oskar Arlebo inga trötthetstecken utan fräste runt som 18:e snabbast på nästsista, inte oävet med tanke på att det började bli tätt med riktigt starka löpare. Återigen var vi under femtisträcket som 47:a och vi skickade ut Kvarndal med stort hopp, strax före OK Tisaren och alltså som bästa länslag.

Markus visade att han inte alls hade respekt för alla topplöpare runt sig. Tyvärr tassade både Tisarens Serguey Detkov och Hällens Peter Öberg förbi men in mot sista låg vi 54. En liten krok mot sista släppte förbi Linnés Mats troeng och trots en rasande spurt kunde Markus inte
komma ikapp. Ett riktigt starkt resultat av KFUM!

I skuggan av förstalaget fortsatte andra och tredjelaget att springa bra. Starka lopp på långanatten av Örjan och Markus Hardt, stabilt lopp av Aronsson på sista i andralaget oich juniorerna Björklund och Groth kunde hålla ihop presterade bra lopp. Tyvärr blev det lite väl mycket överväxlingar i tredjelaget och det tappade många minuter på det. Dålig coaching helt klart. Slutplaceringarna blev 194 och 378, vilket man får säga är väl godkänt.

Veteranlaget drabbades tyvärr av en felstämpling och blev diskade. Synd efter imponerande lopp av de tre första löparna och vi märker att Bosse P gick under två timmar på långa natten. Stabilt! Även övriga "gubbar" gjorde fina insatser utom tävlan och visade att 43-kavlen om en dryg månad kan bli riktigt intressant.

Epilog
Fimpen styrde bussen mot hamnen igen och på eftermiddagen nåddes Åbo där vi i parken bredvid färjeterminalen under glada former umgicks med ca 1000 andra orienterare i väntan på båten. Överfarten gick fint och strax före lunch på måndagen rullade vi in i Örebro igen. Stort tack till alla som på olika sätt bidrog till en mycket trevlig resa!

Klicka på bilderna för att se dem i större format


Tromben


Taktiksnack inför Venlakavlen


Starten har gått...


Inte en höjdmeter så långt ögat kan nå


Örjan, Janne, Lasse och Pontus laddar


Axel, Kallin och Josse


Resultat


Skrivet av:

Martin Groth
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=1114


  [Tillbaka

Kommentarer 1 inlägg hittills
 Skriv en kommentar till den här nyheten

Skrivet av: Peiza [2004-06-23 11:21]
Hmm.. var tog alla bilder vägen? Översparade? Vi gör ett nytt försök.[Tillbaka]