INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2024
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Naturpasset

SPONSORER


 
Spring Cup - en liten sammanfattning 2001-04-02 00:52 

Helgens resa ner till Spring Cup i danska Hilleröd på Själland lockade inte mindre än 25 glada KFUM:are, som fördelade i 3 minibussar begav sig söderut. Här följer en liten sammanfattning av helgen.

Fredag - Nattsprint (Klubbresultat)
Tävlingarna inleddes på fredagskvällen/natten med en nattävling som till större delen gick på ett stort militärt övningsområde. Lite speciell orienteringsteknik krävdes för att i hög fart spika kontroller som "Stridsvagnsvraket" eller "Kardborrsbeståndet, mitt inne i" och detta var det för kvällen jag, Oskar som behärskade bäst i huvudklassen H21E, vilket Martin ju redan rapporterat. Desto mer spännande var det i 79:ornas kamp bakom. Huvudfavoriterna Nordström och Sjögren försvann ur striden på grund av felstämpling respektive bommar och det hela kom i stället att bli en uppgörelse mellan Olsson och Harlén. Erik startade i ett ursinnigt tempo och hade snart gått ikapp Calle med 2 minuter. Den hårda starten straffade sig dock, krafterna tröt och Olsson kunde dra ifrån igen. Han såg ut att gå mot en ohotad seger, då han av oförklarliga skäl bommade den näst sista kontrollen, "tydliga gropen, mitt på gärdet" med 3(!) minuter och släppte ikapp Harlén som därmed vann den åtråvärda titeln "Bästa 79:a".
Om Olsson gjorde detta för att eventuellt slippa undan ett förstalag på budkavlen ska vi inte spekulera i...

Bästa placering fick Sara Garpenlund med en andraplats i klassen Nybörjare upp till 16 år.

Lördag - Klassisk distans (Klubbresultat)
Lördagen blev en stor dag för KFUM Örebro, med många framskjutna placeringar, bl.a. Agnes 2:a i D16B, Björn och Manne, 2:a resp. 3:a i H14B, Petra 2:a i D14B, Christer G 2:a i H12B, Claes N 2:a i Nybörjare II, Fredrik B 15:e i H16A, Sara 4:a i D12A och framför allt Erik Englund som firade sin födelsedag genom att vinna H16B. Gladast av alla var Christer Garpenlund som vann en liten pannlampa som stolt förevisades för alla ungefär 23 gånger under eftermiddagen.

På eftermiddagen hann vi med en tur till Hamlets slott och en kort tur i ett igenbommat och kallt Helsingör-City.


Söndag - Budkavle (Klubbresultat)
I den avslutande budkavlen ställde vi upp med 2 lag i Herrklassen och 4 i ungdomsklassen HD-max43. I herrklassen inledde Sjögren sin vana trogen urstarkt och kom in som 56:a, bara 4 minuter efter täten. På andrasträckan sprang Nordström lite knackigt och tappade en del, men förstalags-Olsson och Oskar snyggade till slut till resultatet till en 85:e plats, vilket väl får anses som rätt OK med tanke på att vi inte hade bästa lag på plats och att vi sprungit båda loppen innan. Även andralaget tog sig runt och slutade 128.

I ungdomsklassen sprang Erik, Sara och Fredrik bäst och slutade på 7:e plats, vilket måste anses som mycket bra, även om Fredrik tyvärr bommade lite på sista sträckan och inte plockade lika mycket som han skulle kunna gjort.

Sammanfattningsvis så var det en trevlig resa och jag tror att samtliga deltagare var trötta och nöjda när vi äntligen nådde Örebro igen sent på söndagskvällen. Så även jag, så nu tror jag att jag ska gå och lägga mig. I morgon blir det sovmorgon. Det är skönt att vara student...
Ni övriga, sätt igång och jobba igen, sitt inte och surfa på betald arbetstid!


Spring Cup - Resultat


Skrivet av:

Oskar Arlebo
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=71


  [Tillbaka[Tillbaka]