INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2020
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Löpex Vinterserie
Naturpasset

SPONSORER
 
Stigtomta, Nyköping och tiden mellan 2002-04-23 11:00 

I den gångan helgen avgjordes inte bara eliterietävlingarna i Blekinge, utan även Stigtomtakavlen o Nyköpingsorienteringen sprangs. Och som det sprangs!

Knappt vaken tuggar man i sig fukosten osannolikt tidigt på lördagsmorgonen. Masar sig över till datorn för att kolla in hur nattkillarna har skött sig. Plötsligt blir jag klarvaken. 7:a. I tätklungan. Inte alls många sekunder efter. Och plötsligt blir det mycket lätt att äta med tanken ”måste ha massor med energi idag, idag blir det nog kräkstempo” rullandes i huvudet.

Efter upphämtning av Götlin och två timmars bilresa med liten avtagsvägsbom kommer vi till TC där en pigg och sprallig (nåja) DG (sportchef) går och myser efter nattens alla fina lopp.


        


Jaktstarten går och Emil Lauri startar i ursinnigt tempo o rycker redan på startgärdet. Janne låter de andra löpa och bomma lite och springer själv hur säkert som helst runt banan och växlar som 2:a mindre än minuten efter Tisarjunioren. Efter sent återbud av C. Olsson hade jag fått det fina ansvaret att förvalta detta vinnarhål. 56 minuter senare var jag trött, sliten, ifrånsprungen av täten med 3 min, omsprungen av 3 lag men dock nöjd. Ut sprang nu Stefan på sista sträckan men han fick enligt egen utsago inte till det så bra som han förväntat sig av sig själv. Mål kom vi dock på en 11:e plats.

Denna dag var ovanligt varm, o det var nästan lite jobbigt varmt när vi stod o väntade och hejade in dam-, andra- och tredjelaget på placeringarna 26, 37 resp 52.

Tält revs och bilar packades, men alla styrde inte kosan hem, utan två tappra bilar med två tappra pojkar vardera åkte mot Daniel Gustafssons föräldrars hem för att springa Nyköpingstävlingen dagen efter. Dessatappra var inga mindre än Nordström, Janne J, undertecknad samt DG himself. Kvällen förflöt i trevlighetens tecken med en färdiglagad köttgryta som väntade på oss (tack mamma Gustavsson!), kubbmatcher med mystiska kubbträffar, videotittande på Kiss of the Dragon och inmundigande av hamburgare med strips (tack Janne!). Natten föll på och jag och Janne fick äran att sova närmare varanndra än gifta. Åtta timmar och några boxningsslag i ansiktet var senare var det dags för den dagliga uppstigningen. På dagsprogrammet stod 12.3 km vid Nyköpings klubbstuga för tre av oss, och 8 för den fjärde. Bäst på banan med kartbyte och dubbla 8:or på båda varven blev Janne som var ca 11 min efter Edgaras Voveris, SoIK Hellas. Själv hade jag 6 minuter mer och dg var så sur på att han inte blivit nämnd som favorit pga terrängkännedom att han bommade lite extra med flit.
I den kortare klassen lyckades Nordström att glömma stämpla vid varvning/vätske/kartbyteskontrollen och därmed förpassades till slutet av resultatlistan.

    

Någelunda nöjda med loppen och mycket slitna i kropparna intogs en stabil måltid på mc innan den obligatoriska hemfärden började. Det blev en riktigt rolig helg och ni som missade den har bara er själva att skylla.
Skrivet av:

Per Jonhed
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=360


  [Tillbaka[Tillbaka]