INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2024
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Naturpasset

SPONSORER


 
DalaDubbeln med segrare från KFUM 2007-10-15 21:09 

Daladubbeln genomfördes 13-14 oktober med en stor grupp ungdomar från KFUM och övriga länsklubbar på plats.

Vi lämnade örebro före sju på lördagmorgonen i 2 proppfulla bussar, totalt 135 tävlande och ledare. 30 av dessa var KFUMare. I Svärdsjö 2 mil från Falun, genomfördes tävlingarna. Med åter nytt deltagarrekord, mer än 1000 patruller var anmälda. Lördagen bjöd på solsken och kallt väder. Många var nöjda men några missnöjda med sina resultat. Bäst gick det för Christer Garpenlund ihop med Martin Regborn, Hagaby. Christer hade lovat 2 minuters försprång för Martin inför den andra sträckan det blev 25 sekunder. I mål var Martin tvåa slagen med ett par sekunder.

Efter tävlingen tog vi in på Lugnetgymnasiets skolsalsgolv. Peter Johansson tog sig upp till Falun även i år, men ej som ansvarig för resan utan för att dela ut priser till medaljörerna i ÖLOFs Ungdomsserie. Efter detta lämnade grupper skolan för att gå ner på centrum och äta. Pizzerior, Chinarestauranger mm fylldes av orienterare. Med glada miner från ägarna gjorde de goda affärer. Då skolsalarna hade DVD sågs det på film både bland de som släckte 22.00 och bland de som kanske aldrig sov...

Efter att våra bussar tagit oss till frukosten på en annan skola var det åter tävlingsdags.
Söndagen bjöd på par-patrull och banor betydligt längre än vad många var vana att springa. Vädret var fuktigt med 7-8 plusgrader. Här visade Christer och Martin en imponerande styrka när de vann den 9,1 km långa H16 banan med 1½ minut och däremed även tog hem totalsegern. Starkt gjort av två 15-åringar. De flesta jag pratade med var nöjda men trötta efter att varit ute betydligt längre än de var vana vid.
För övriga KFUMare gick det bäst för Jacob Eriksson och Oscar Ivarsson i H10 med en slutplacering som 32:a. Ellinor Eriksson i D12 ihop med Nina Hallor från Tisaren slutade på en 41 plats av 134 patruller. Erik Lindgren ihop med Herman Eriksson från Hagaby i H14, kom på en totalt 44:e plats av 140 patruller. Bäst gick det på stafetten med en 33 plats. Även Frida Fjällström i D16 ihop med Karin Gustavsson, Hagaby sprang bra. De slutade på en totalt 47 plats av 128 patruller, på långdistansen kom de 27:a.
Till söndagens tävling klär många ut sig mest utstyrda från KFUM var Ellinor Eriksson och Elin Fjällström i D12. De sprang ihop med löpare från Tisaren respektive Laxå.
Detta med att springa med löparare från andra klubbar är något väldigt positivt för att fortsatt främja gott samarbete mellan klubbarna inom och utanför distriktet.
Enligt traditionen skulle vi äta hamburgare på McDonalds i Ludvika. Vi förbeställde men andra bussar hann före, så kön blev lång. Clobbe smet runnt hörnet och var snabbt tillbaka i kön med en Kebab i handen.

Vi var åter i Örebro halv sju. Flera hörde jag planera redan nästa års resa.
Det var första året för mig som huvudansvarig och jag står vid rodret även nästa år hade jag tänkt.


Några bilder från helgen
Skrivet av:

Stefan Risberg
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=2101


  [Tillbaka

Kommentarer 2 inlägg hittills
 Skriv en kommentar till den här nyheten

Skrivet av: Fredrik Rung [2007-10-17 16:35]
Kul skrivet. Vad jag har hört så var det en rolig helg som de ser framemot igen nästa år. Måste tyda på ett kanongäng o bra ledare.

Skrivet av: BjörnL [2007-10-16 11:19]
>>Tack alla ungdomar och ledare för en kul och bra helg. Härlig insats av reseledare och organisatör Stefan Risberg.[Tillbaka]
VECKANS TRÄNING
Må 26Träning: Styrka 18:00 tegelbruket
Ti 27Träning: Tybblelundshallen, Intervaller, supertusingar 4-5x(100,200,300,400m). Intervallstart 19:00, uppvärmning 18:30
Veteraner: Saml. Karlslund kl 10 för promenad och eget fika
To 29Alla: Ullmax Vinterserie KFUM
Stugvärd: INGEN FIKA
Må 4Träning: Styrka 18:00 tegelbruket
[Hela månaden]


SNABBLÄNKAR
[Fler länkar]

TÄVLINGAR
KFUM Multisport

SIDAN IDAG
Antal inloggningar: 3
Varav unika: 2

[Mer statistik]