INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2024
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Naturpasset

SPONSORER


 
Kartstrul fällde KFUM på 25-manna 2001-09-30 20:36 

Helgens 25-manna som avgjordes vid Tullinge flygfält bjöd på fin terräng och strålande väder. Resultaten var tyvärr inte lika strålande, förstalaget blev diskvalificerat efter kartstrul på de sista sträckorna medan andra- och tredjelaget förde en hård och jämn kamp något högre upp än förra året.

Inledningen kunde vi dock inte klaga på. Vi i sena bussen fick strax före ankomst till TC besked på telefon att Erik Groth startat bra med Johan Lundmark och Ericsson inte långt bakom.
När vi kommit fram och lastat ur hann vi precis se Per Jonhed varva vid målet, något sämre än han gått ut. Detta rättade emellertid tjejerna på tredje sträckan till, Emma, Karin, Anna och Malin kom in nästan samtidigt på upploppet efter att ha plockat 22 placeringar till 49:e plats.
Men sedan halkade vi neråt lite, till 62:a plats, varomkring vi låg fram till efter 7:e sträckan, då det var dags för hopsamlingen inför enmanssträckorna.
När Anders Pettersson kom in som siste man och lämnat den översta av våra kartor till Weine som sprang 23:e, upptäckte han att endast 25:e-sträckskartan hängde kvar och att det alltså saknades en karta.
Efter en stunds förvirring och funderingar om vad som hänt, hängde arrangörerna upp en ny 24:e-sträckskarta åt oss. När Weine dröjde började vi misstänka att något inte stämde. Men efter ett tag dök han upp runt 80:e plats och kunde skicka ut Maria på 24:e sträckan. Maria sprang bra och undertecknad hade sen bara att ge sig ut och försöka plocka så många placeringar som möjligt på slutet.
Efter att ha spurtat i mål som ungefär 55:e lag möttes man dock av det inte helt oväntade beskedet om att vi diskats, beroende på att vi sprungit 24:e sträckan 2 gånger, troligtvis beroende på att arrangörerna missat att hänga upp vår 23:esträckskarta.
Så trots att Weine fick springa en både längre och svårare bana än han borde (därav alla de tappade placeringarna, trots ett bra lopp) blev vi alltså bortplockade ur resultatlistan.
En grov beräkning visar att vi borde hamnat runt 50:e plats (jämfört med fjolårets 43:e plats) om inte det här hade hänt och det hade väl varit rätt OK.

Andra- och tredjelaget förde precis som förra året en jämn kamp en bit längre ner i fältet. När de två sistasträckslöparna
Magnus L (lag 2) och Mats Gus (lag 3) gjorde sig redo för omstart hade dock lag 3 kopplat greppet med dryga 10 minuter. Detta lyckades inte Magnus göra något åt, båda gjorde storlopp och dök upp samtidigt långt fram i omstartens tätklunga. Även i den avslutande spurten drog tredjelaget det längsta strået och Gusten kunde passerade mållinjen 2 sekunder före. De preliminära slutplaceringarna blev 204 och 211, allstå något bättre än förra året för båda lagen.

På söndagens kortdistans sprang Maria Magnusson liksom förra året bra och blev 2:a i D20E. I den ena av de tre H21-klasserna blev Erik G 4:a, Per och Lasse J 11:a och 12:a och Calle O 19:e av drygt 130 startande.


För mer uttömmande rapport om tätstriden hänvisar jag till Alternativet.
http://www.alternativet.nu/alternativet.asp?id=1556
http://www.alternativet.nu/alternativet.asp?id=1557

Observera att resultaten på 25-mannas sida fortfarande är preliminära och innehåller en hel del fel.


25-mannas hemsida >>>


Skrivet av:

Oskar Arlebo
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=206


  [Tillbaka[Tillbaka]