INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2024
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Naturpasset

SPONSORER


 
KFUM - Örebros bästa elitklubb? 2001-09-02 16:24 

När DM-budkaveln idag avgjordes i Klockhammar, med OK Alferna som arrangör, visade våra löpare att KFUM nu har blivit Elitklubben med stort E här i Örebro Län. Herrarna vann herrseniorklassen och damerna tog hand om silver och brons i damernas dito.

När Erik Groth växlade över till Oskar Arlebo på den sista sträckan trodde nog de flesta att försprånget som Hagabys förstalag hade skaffat sig (10:16!!!) skulle vara omöjligt att ta igen. Oskar fick inrikta sig på att gå ifatt OK Tisarens förstalag istället, som gick ut dryga två minuter före. Men när Oskar kom in för varvning hade han plockat nästan tio minuter på Hagabys Mårten Frendelius och var endast 40 sekunder efter och nu började hoppet växa hos de våra som väntade på målområdet. Naturligtvis gjorde inte Oskar, med 3 tidigare DM-segrar i år, någon KFUM:are besviken utan distanserade Hagaby med dryga halvminuten.
Nu vinner man ingen budkavle själv. Per Jonhed inledde kaveln i vårt lag och gjorde en stabil insats och var 3:a in i växlingsfållan, 6,46 efter Hagaby och Tisaren som var samtidigt in för växling. Erik Groth, som fick gå upp från 5:e laget på morgonen, tappade några minuter på Hagaby, men tog in tid på OK Tisaren. Övriga KFUM-lag placerade sig i mål som 7:a, 9:a, 10:a och 11:a.

Damerna stod kanske för en ännu större bragd genom att placera både första och andralaget på pallen. Efter första sträckan var det vårt förstalag med Maria Magnusson som kom in först, 25 sekunder senare kom vårt andralag med Karin Sennvall in tillsammans med Hagabys Anna Bogren. Emma Arlebo tog stafettpinnen efter Maria och behöll ledningen in i till växlingen. Tyvärr lyckades Almbys Charlotte Wahlström passera Christina Magnusson i vårt andralag men Christina stog ändå för den 3:e bästa tiden på sträckan. Malin Halldin lyckades inte behålla ledningen för vårt förstalag utan passerades av Almbys Malin Wiklund som tog hem segern i damkaveln. Anna Jonhed som sprang den sista sträckan i andralaget gjorde en bra insats även hon och höll Hagabys Iva Navratilova bakom sig, trots att de bägge gick ut på sträckan tillsammans.

Caroline Nicolas, Lovisa Öst och Sara Garpenlund tog tillsammans ett DM-tecken i klassen D36 där dom slog OK Tisaren med dryga två minuter. I D42 svarade Madeleine Nicolas, Stina Öst och Agnes Utbult för en stabil insats och blev 2:a endast distanserade av Hagaby. Våra yngre pojkar i H36 blev 3:a genom Jakob Lundberg, Filip Bergman och Björn Norman bakom Hagaby och Garphyttan.

Vi ska inte glömma en annan stark insats denna dag som vår vän solen stod för genom att skina på oss under hela tävlingen, trots de dystra väderprognoser vi tagit del av tidigare i veckan.

Nerikes Allehanda: http://www.nerikes.se/sport/sportartikel.asp?txtID=389917
Resultat: http://home.swipnet.se/alferna/Resultat.html
Sträcktider: http://home.swipnet.se/alferna/Str%E4cktider.htmlBilder
Guldlaget i H21!
Silver- och bronslagen i D21.Skrivet av:

Anders Kallin
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=187


  [Tillbaka[Tillbaka]