INLOGGNING

Namn:
Lösenord:
Spara lösenord
 

INNEHÅLL
Adresser
Arrangemang
Kalltjärn
Kartor
KFUM-pladder
Klubbstuga
Länkar
Månadsprogram
Om KFUM Orientering
Tjejpladdret
Ungdomssidan

INTERNT
Arkivet
Ny medlem? Skaffa login!
Statistik
Styrelse & kommittéer
Ullmax

AKTUELLT
Stugvärdar 2024
Avlysning Skjutfältet
Eventor - Anmälan
KLUBBANMÄLAN (Eventor)
Naturpasset

SPONSORER


 
Snabba ben på Sjögren i SM 2005-06-12 22:45 

För länets elitorienterare (junior och senior) fortsatte SM-tävlingarna i Umeå under söndagen med ultra-lång distanserna. SM tävlingarnas längsta distanser blev i den svåra och bergiga Umeåterrängen en riktig kraftmätning. Därtill gjorde det strilande regnet tävlingen ännu tyngre. Segrartiden i herrseniorklassen, som mätte 25,5 km, var nära tre timmar.

Två länslöpare lyckades mycket bra och återfanns på placeringar inom topp tio. Emil Lauri, OK Tisaren, visade hög klass och sprang in som femma och följdes två minuter senare av överraskningen, fysisk starke, Per Sjögren från KFUM Örebro på en nionde plats.

Den största framgången under söndagen stod dock OK Tisarens junior Henrik Jansson för. Efter en suverän löpning i juniorklassen tog han hem SM guldet i utklassningsstil. Marginalen till tvåan, John Fredriksson Täby, skrevs till hela tio minuter.

Henriks taktik under dagen bestod i att göra säkra vägval och inte tappa onödig tid på chansartad löpning. En taktik som föll väl ut och efter halva banan släppte de sista konkurrenterna då farten och Henriks fysik knäckt startfältet.
Segern var efter det aldrig hotad, största orosmomentet var skadan han ådrog sig under fredagens sprinttävling, men även den övervann Henrik på vägen mot SM guldet.
Johan Aronsson, OK Tisarens andra lovande junior, slutade 4:a i samma klass.

I och med den här framgången tar Henrik plats i truppen till Junior-VM i Schweiz.

I herrseniorklassen vann Jonas Pilblad Skogsfalken SM-guldet. Men länge och väl var han jagad av Tisarkillen Emil Lauri som med 7 km kvar att springa sånär var ikapp Pilblad, i det läget sprang Lauri för medalj. Tyvärr missade han nästkommande kontroll och slutade femma. Överrakningen Per Sjögren hade ett i det närmaste perfekt lopp och niondeplatsen är det klart bästa han presterat på ett SM. De båda möts igen i helgen då den prestigefyllda Jukola stafetten avgörs i Finland.

I damernas seniorklass slutade Anette Carlsson KFUM Örebro 22:a efter ett stabilt lopp. Den absoluta tätkänningen försvann efter halva loppet efter bom på dryga minuten. SM guldet gick till Simone Niggli-Luder tätt följd av klubbkamraten från Ulricehamns OK, Jenny Johansson. Framgångar även i damjuniorklassen för länet där Malin Sand och Helena Andersson båda från Tisaren placerade sig som 5:a och 6:a.

Klicka på bilderna för att se dem i större format


Nöjd nia!


Telefonen går varm, Novikov i bakgrunden.


Topp tio på SM i H21
Skrivet av:

Mats Carlberg
Skriv ut den här nyheten
Länka till nyheten: https://www.ol.kfumorebro.se/ol/?page=shownews.asp?id=1395


  [Tillbaka

Kommentarer 1 inlägg hittills
 Skriv en kommentar till den här nyheten

Skrivet av: da Silva [2005-06-13 14:39]
Efter att ha sett kartan och banan (http://ol.kfumorebro.se/ol/ovrigt/ultralangsmh21.jpg) så framstår denna insats som om möjligt än mer imponerande... Vi andra har en hel del att lära av dig om träning, hängivenhet och inställning. Ska bli en rolig utmaning att försöka matcha dig framöver![Tillbaka]