INNEHÅLL

Välkommen!

Tävlingsinformation

Bilder

Tävlingsledarens tankar

Banläggarnas tankar

Förhandssnack

I Vinnarcirkeln

Kontakt

Gästbok

I VINNARCIRKELN
V.35

I helgen har det arrangerats DM runtom i sverige, och på grund av detta blir det inga resultat i vinnarcirkeln denna vecka! Även nästa helg är det DM-tävlingar och vi på vinnarcirkeln önskar er därför lycka till!
V.34

Under förra veckan arrangerades de Svenska mästerskapen i orientering uppe i Ångermanland där många sexton åringar var med. Eftersom man inte får vara med på USM om man springer klassiska distansen var dessa ungdomar med på kortdistansen där de visade att de är att räkna med till USM om cirka två veckor.

De som lyckades bäst var Johan Aronsson som blev fyra, endast en sekund från tredjeplatsen, i H18-klassen och Jenny Lönnkvist som blev trea i D18.

Övriga placeringar i H 18: 11Pelle Engstrand Rehns BK
40Jesper Lysell Rehns BK
Övriga placeringar i D 18: 10Karin Persson Hagaby GoIF
11Johanna Lännevall OK Roslagen
13Elin Pettersson Täby OK
17Maria Jonsson Midälva OK
18Maria Schmiterlöw Hjobygdens OK
23Lina Strand Göteborg-Majorna OK
32Caroline Gustavsson  Istrums SK
35Therese Rosendal Västerås SOK
V.33

Augusti är en månad då tävlingarna runt om i landet samlar stora startfält. I det fallet är 16 klasser inget undantag. Med tanke på de resultat som presteras kommer det att bli en tuff match för ansvariga ledare att ta ut rätt manskap till USM. En löpare som inte tror blivit omnämnd tidigare i Vinnarcirkeln är segraren i Tierpsprintern Rebecca Bjärenholt Rånäs. Hon vann med en god marginal till Johanna Lännevall Roslagen som hela året visat framfötterna och är en av dem det spekuleras om. Segraren i herrklassen är också en potentiell kandidat; Gustav Nordström Gävle förpassade Länna löparen Linus Karlsson-Mood till andra platsen med nästan 3 min. Järfällalöparen Kristin Löfgren hade en fin helg , 1:a på Järfällas tävling och 2:a i Klemmingekampen då slagen av Jenny Lönnqvist Tullinge.

På Järfällas tävling var det strid på kniven om segern i herrklassen. Endast 4 sek skiljde Niklas Westblad Ravinen och Christoffer Eriksson Haninge åt med Niklas som segrare.

Olle Boström Järla visade klass på Klemmingekampen där sgermarginalen blev hela 5 och 25 före näste löpare.

Till helgen är Kristin Boman SOK Viljan en av de 16-åringar som gör ett försök att nå framgång på stora SM s kortdistans . Ett bra genrep och formbesked var definitivt Kexholmens tävling i Åseda där hon vann före bl.a. tvåan Martina Petersson Burseryd med en marginal av 1.03. Herrklassen vanns av Erik Liljequist Älme före klubbkamraten Erik Folkesson-Blom.
Johan Strid Ulricehamn hade även han en fin helg med dubbelsegrar. Söndagens triumf i Rydboholmsklassiska var över 4 min före värste konkurrenten Mikael Andersson Skogshjortarna. Mikaels klubbkamrat Hanna Axelsson vann damklassen men bara med 31 sek före tvåan Sofia Salomonsson Vänersborg.
V.32

Eftersom det denna helg fanns ett flertal tävlingar att bevaka har vinnarcirkeln valt ut ett par.
I lördags var det nationell tävling i Stockholm i regi av Järla. I H16 vann Kent Ohlsson från Haninge före Niklas Westblad från OK Ravinen och Gustav Larson från Järfälla OK. I D16 vann ingen mindre än Kristin Löfgren från Järfälla OK före Emma Carlsson från Skarpnäs OL och Elin Pettersson från Täby OK.

Samma dag hade Säterbygden kortdistans-tävling där Jonas Lundgren vann H16 med en tidsmarginal på 26 sekunder förre klubbkamraten Anders Nilsson från Stora Tuna IK. Calle Grape, även han från Stora Tuna IK, slank in på en tredje plats. Även i damklassen var det Stora Tuna dominans från Maja Nilsson, tvåa var klubbkompisen Karin Hellström. Linn Wibell Kähäri från Västerbergslagens OL bröt trenden och knep tredjeplatsen.

På söndagen gick en klassisk distans av stapeln i Motala. I H16 vann Tisar-favoriten Erik Lissel förre Andreas Petterson ,Hagaby Goif. Trea kom Stefan Wedin från Almby IK. Beata Falk vann D16 före favoriten Karin Persson, båda löpare från Hagaby Goif. Trea kom Sara Larsson OK 64 Torpa.

Och så återvänder vi till Stockholm för den andra omgången i d.s.k. järla- jubileet, den här gången var det kortdistans. I H16 vann Mikael Nilsson från Snättringe IK, tvåa kom Kent Ohlsson från Haninge SOK och trea var Cristoffer Eskilsson även han från Haninge. I D16 tog Emma Carlsson från Skarpnäs OL steget fullt ut och vann. Elin Stridfelt från Järfälla OK kom tvåa och Malin Leijond-Lind från Haninge SOK kom trea.

Under helgen avgjordes också Götalandsmästerskapen (GM). I D15 så segrade Mathilda Olsson (Skåne) före två västgötatjejer, Sanna Svensson och Lotta Olsson. Mathildas segermarginal var drygt 3 min. Västergötland tog däremot segern i D16 genom Caroline Gustavsson som vann före Amanda Almén (Östergötland) och Martina Karlsson (Småland). I H15 blev det delad seger mellan Lukas Pettersson (Blekinge) och Kalle Johansson (Halland). De var 2 minuter före trean Carl Magnusson (Västergötland). H16-klassen vanns av skåningen Robin Westesson före 3 smålänningar, Richard Rosgren, Erik Liljequist och Gabriel Ireståhl.
V.31

Ungdomens 10-Mila var tävlingen de flesta var på under helgen som gick där, inte helt överraskande var, Tisaren som vann damkaveln. Mer överraskande var det att Ärlas lag vann herrkaveln med lite förstärkning från Lettland.

Samma dag som U-10 arrangerades en kortdistans på eftermiddagen där ett av hemmahoppen Sara Garpenlund visade att hon börjat hitta rätt i skogen igen efter en hyfsad vårsäsong. Hon vann korten med en minut före Amanda Almén, LOK, och Lina Strand, GMOK. Herrklassen vanns av Mattias Nilsson, Alehof, nästan två minuter före Robin Westesson, Kontinent och Jerker Lysell, Rehns.

Den klassiska tävlingen på söndagen vann Pelle Engstrand Rehns 30 sekunder före Petter Mattsson Uven. Trea var Lukas Pettersson Ronneby en minut efter Pelle. Sara Garpenlund vann även vann även den klassiska tävlingen och den här gången med över två minuter! Tvåa var Kristin Boman Viljan och trea var danskan Signe Klinting från Hilleröd.
V.30

Nu återstår bara en månad till USM. Oringen i Göteborg visade med all önskvärd tydlighet att USM kommer att bli något utöver det vanliga. Frågan är om 2:an i H16 Timo Sild Triangeln kommer att springa. Timo är ju bördig från Estland. Om inte så visade i alla fall Filip Dahlgren Hagaby som blev 3:a totalt att han vill vara med och fightas om medaljerna. Pelle Engstrand från Rehn var den största utmanaren om pallplatsen men fick ge sig.

I H15 blev det brödrauppgörelse om segern Kalle spurtslog tvillingsbrorsan Erik, båda Halmstad med efternamnet Johansson. De följdes tätt av Viktor Larsson Hagaby.

Om det strid på kniven där så var damsegrarna desto mer klara. Jenny Lönnkvist Tullinge vann med drygt 15 min i D15 och Karin Persson Hagaby med drygt 8 min i D16. Ändå är det ett enda lopp där SM medaljerna fördelas vilket innebär att det blir svårt att räkna bort någon. 2:an i D16 Maria Jonsson var och övade på Kilsbergsterräng när hon vann Milans 3 dagars, då före Sara Profors Köping-Kolsva. Sara som var 4:a på D15 i Oringen precis bakom Johanna Lännevall Roslagen och hemmahoppet Sara Garpenlund KFUM Örebro som tycks ha hittat formen.
V.22

Vårsäsongen lider mot sitt slut och under helgen har Sprint SM och Lång SM arrangerats uppe i Ångermanland där några 16 åringar har presterat mycket bra resultat.

Jenny Lönnkvist, Karin Persson, Johan Aronsson, Erik Liljeqvist och Pelle Engstrand var de som tog sig till final i Sprint där Johanna och Erik blev 8: a i H respektive D 18.

De 16 åringar som tog sig runt den 20 km långa tuffa banan på Lång SM var Emil Tengvall Boxholm, Emil Andersson Ärla, Johan Aronsson Tisaren, Jesper Lysell Rehns, Erik Liljeqvist Älme och Josefin Lindberg Boxholm.

"USM redaktionen" önskar lycka till med sommarträningen inför O-ringen i Göteborg och USM i Örebro.

"It´s not the hours you put in, It´s what you put in the hours!"
V.21

Nu när datumgränsen flyttar upp tävlingarna till Norrland blir det också färre arrangemang att rapportera ifrån, men trots det ser det ut som favoriterna inför årets USM inte ligger på latsidan.
Äpplet faller inte långt från trädet.
Nog för att det var hemmaterräng eller i alla fall hemmaliknande terräng men Rehns Pelle Engstrandh visade i helgen vilken sanslös bra orienterare han är. Seger både i Forsa i torsdags och Ljusdal i lördags och på söndagen knep han andra platsen, men då i H18 Elit.
Samma suveräna serie visade en annan löpare med gott påbrå upp fast då i D16 av storfavoriten i D15 Jenny Lönnkvist, 2 segrar och en andra plats fast då i D18 Elit.
När storfavoriterna lämnade plats för andra att vinna gick segrarna till i D16 Elin Pettersson Täby och i H16 Oscar Vångell Linköping.
Vill också nämna två namn till som kan skrivas in bland de som säkert kommer att slåss om topplaceringar i USM så småningom och som i helgen gjort anmärkningsvärda resultat.
Först Malin Jonsson Midälva 2:a i lördags strax bakom Jenny Lönnkvist och på söndagen sprang hon D18 Elit med samma resultat dvs 3:a strax bakom...
Slutligen, segraren i Gävles kort tävling på torsdagen Gustav Nordström Gävle bevisade att hemmaskog inte var orsaken till att han vann. 2 gånger bland de fem bästa i helgens avslutande tävlingar i Ljusdal vittnar om en klass löpare med potential att blanda sig i toppstriden.
V.19

Den här helgen har vi fokuserat oss på två tävlingar, Tisarträffen och OK Kåres tävlingar i samband med Elitserien.

Till Tisarens tävling hade Skåne tagit med sin USM-trupp för att testa på den tuffa Hallsbergsterrängen. På lördagen var det en Örebrotjej som tog hem segern, Caroline Nicolas KFUM, vann före Agnes Söderlund Tormestorp och Josefine Ahlbäck OK Torfinn. I H16 vann Sebastian Jogby Pan-Kristianstad endast 10 sekunder före Fredrik Larsson Hagaby. Trea var David Eriksson Hagaby.

Uppe i Falun vann Simon Andersson Forsa en minut före de två Rehnslöparna Jerker Lysell och Pelle Engstrand. I D16 vann Sandra Löfgren Leksands 45 sekunder före Maria Jonsson Midälva och fem minuter före Lisa Westerberg OK Milan.

Under söndagen var det kopparkaveln i Falun där Rehns BK vann ännu en budkavle denna vår. I laget sprang Olle Olofsson, Jerker och Jesper Lysell och Pelle Engstrand. Tvåa var Stora Tunas lag 1 och trea Forsa OK. D16-kaveln vanns av kombinationslaget VBOL/Skogsmårdarna före Midälva och Västerås.

Tisarträffen blev en hård kamp i D16, Sara Garpenlund KFUM vann med bara 14 sekunder över klubbkamraten och gårdagsvinnaren Caroline Nicolas. Trea blev Marie Pettersson OK Djerf. I H16 blev det inte alls lika jämt, Vidar Sjögren Tjällmo vann med över en minut före Fredrik Larsson Hagaby och två och en halv minut före klubbkompisen Joel Francén.

Nästa vecka väntar den tuffa Kilsbergsterrängen för de flesta som är en bra tävling för att känna på terrängen till USM i höst.
V.18

Helgen efter tiomila, det börjar bli som någon form av tideräkning, var det återigen orienteringsexplosion i vårt avlånga land. Från tävlingar i söder med deltagarrestriktioner så har nu tävlingarna nått dalagränsen. Ett tecken denna helg är att många 16 löpare prövat på att skaffa ranking poäng i 18 klassen för att skaffa sig SM status även på junior sidan och det går förhållande vis bra. Förre USM mästaren Johan Aronsson blev 2:a i H18 Elit i Jönköping i lördags. Lina Strand GMOK vann båda dagarna på Ymers tävlingar i D18. Karin Persson Hagaby vann Boforsloppet i D18 Elit , ja listan kan bli ännu längre på 16 löpare som gjort bra ifrån sig i 18 klasserna. Även gotlänningarna har börjat röra på sig. I kanske den minsta av alla helgens tävlingar i alla fall sett till deltagarantalet så hette segrarna i Visborgs tävling Benita Hansson och Andreas Liljegren båda från Gotlands Bro och även om det inte var många med så ska man inte förakta deras insats utan hoppas att de kommer till fastlandet i höst och springer USM.

Annars kan man bara konstatera att formen håller i sig hos löparna som visade framfötterna på tiomila. Olle Broström vann Söders Sols tävling i lördags och Roslagstävlingen i söndags och hälsingepojkarna från Rehns BK , Engstrand, Olofsson och 2x Lysell dominerade Dalaportenstävlingar.
V.17

Denna helg gick klassikern 10-mila av stapeln i kålmårdsskogarna. Vilket inledes med en utomordentlig uppfriskande djurparkssprint i Kolmårdens djurpark. H16 och D16 var delade i H/D16-1 och H/D16-2. I D16-1 vann Malin Leijon-Lind från Haningen SOK över Benita Hansson från Gotlands Bro. Trea kom Katarina Gustafsson från Strängnäs Malmby OL. I D16-2 vann hemmalöparen Anna Forsberg från OK kålmården förre Amanda Almén från Linköpings Ok med hela 1.32, det är en stor tidsmarginal för en sprinttävling. Trea kom Martina Welen från Hallstahammars OK.

I H16-1 vann Dennis Hansson från OK skogsfalken förre Niklas Profors från Köping Kolsva OK och Erik Blomgren från Stora Tuna IK. Och i H16-2 vann Sebastian Ljungdahl från Hjärnarps GH OL före Mattias Andersson från Boxholm-Mjölby OL och Simon Andersson från Forsa OK.

Dagen efter fick ungdomskavelns löpare njuta av en strålande sol, i en teknisk svår skog. Vann 2004:s ungdomskavle gjorde Järla IF från huvudstaden. I laget sprang: Axel Matsson, Linnea Längberg, Jonas Sandström och Olle Boström. Näst bästa svenska lag var OK Njudung på andra plats, därefter kom OK Tisaren på fjärde plats. 3:a var norska Raumar O-lag.
V.16

Med en vecka kvar till Tiomila börjar de flesta toppa formen och de som denna helg har visat att de verkligen är i form är syskonen Profors från Köping-Kolsva. För på Silverjakten i Sala i lördags vann både Sara och Niklas respektive klasser. Två i D16 där var Sandra Löfgren Leksand, 1 minut efter Sara, och trea var Therese Rosendahl Västerås. Niklas vann före Jonas Lundgren och Anders Nilsson, båda från Stora Tuna.

Kristinehamns OK arrangerade en kortdistanstävling i lördags också. Sara Garpenlund, KFUM Örebro vann dam klassen med nästan fem minuter före Kristin Ander, Landehof och Isabell Ring, OK Tyr. I herrklassen tog OK Tyr en trippel med Jonatan Westlund överst på pallen, tätt följd av sina klubbkamrater Jens Öström och Niclas Carlsson.

Under lördagen sprang även många ungdomar Stigtomtakaveln. OK Tisaren visade där att de är att räkna med det här året också. De vann både H13-18 och D13-18, mycket stort!

I söndags vann Amanda Almén Linköping ännu en seger för året, denna gång i Motala, två minuter före Linnéa Ivarsson och Lotta Olsson från OK Denseln. H16 vanns av Emil Tengvall Boxholm-Mjölby tätt följd av Anton Östlin Linköpings OK 43 sekunder efter. Mattias Andersson Boxholm-Mjölby var trea, 1:37 efter.

Arboga OK arrangerade sin årliga tävling i söndags, där många av USM favoriterna var med i H16 klassen. Vann gjorde Johan Winterås VB OL endast 7 sekunder före Niklas Profors. Trea var "89: an" Fredrik Larsson från Hagaby GoIF. D16 vanns av en klubbkompis till Fredrik, nämligen Beata Falk, 3 minuter före Elin Graneland Malungs OK Skogmårdarna. Trea blev Malin Welen från Hallstahammars OK.
V.15

Påsken måste vara orienteringens högtid i alla fall i den del av Sverige som inte har snö och det är i stort sett hela Svealand och hela Götalands regionen. Under helgen har det sprungits i stort sett i alla dess distrikt. Ett undantag är faktiskt USM arrangerande Örebro Län. Och att därför rapportera om alla som sprungit till sig segrar eller framstående placeringar i alla tävlingar skulle mer än väl fylla flera spaltkilometrar varför vi denna vecka ägnar oss åt lite annat.

Rehns BK verkar trots sitt utsatta snöläge hittat vårformen tidigt i allmänhet och då Pelle Engstrand i synnerhet. På besök i Stockholmstrakten vann Pelle Hellas tävling på långfredagen och Kårstaklassikern på Påskaftonen och då närmast före tre klubbkamrater. Dessa tre med bröderna Jesper & Jerker Lysell i spetsen och som Olle Olofsson som den tredje belade de tre första platserna på Lännasprintern.

Andra som visat framfötterna i vår är Älmes Erik Liljeqvist, USM mästaren från i fjol Tisarens Johan Aronsson , superlöftet 89:an Jenny Lönnqvist Tullinge, Kristin Boman SOK Viljan, Martina Karlsson OK Njudung och Skol SM mästaren från ifjol Lina Strand Göteborg-Majorna. Dessa sex "16 löpare" tog nämligen poäng i Silva Junior Cup i 18 Elit klasserna när första deltävlingen avgjordes i Hjärnarp på Påskaftonen. Det bäddar för ett högklassigt USM i höst.
V.14

Till påsken finns det ett stort utbud av tävlingar att välja mellan, detta är ett urval som vi valt att uppmärksamma På lördagen gick den klassiska ungdomstävlingen OK Tor av stapeln i skogarna utanför Torshälla. I H16 vann Pelle Engstrand från Rehns BK med en segermarginal på 23 sekunder före Filip Dalhgren Hagaby GoIF. Tredje platsen gick till Anton Östlin från Linköpings OK.I D16 vann Malin Leijon-Lind från Haninge, före Elin Pettersson, Täby OK, och Tina Eriksson från Järfälla.

I Tibroskogarna arrangerades från fredag till söndag Tibrotrippeln med natt, kort och klassisk distans inkluderat i programmet.På natten vann Carl Magnusson från If Hagen över Olof Krantz från IF Gandvik med 1.43. Carl sprang runt den 5060 meter långa banan på 40:16. Kent Olhsson från Haninge sprang in på en hedervärd tredje plats.I D16 vann Caroline Gustavsson stort med hela 5.46 före Sanna Svensson från Från Främmestads IK. Anna Schimerlöw från Hjobygdens OK kom trea.

På kortdistansen vann Johan Strid från Ulricehamns OK före Daniel Axelsson, Vänersborgs SK, och Jonathan Westlund från OK tyr. Gårdagens trea Anna Schmiterlöw från Hjobygdens OK tog steget fullt ut och vann D16. Sanna Svensson visade stabilitet och tog även idag andra platsen 2.02 efter. Trea blev Julia Thorén från Vänersborgs SK.

Till sist avslutade arrangemanget med en klassiska tävling, det var vid detta laget inga okända namn i topp tre; Carl Magnusson från IF Hagen som på Natten tog guld vann även den klassiska tävlingen före Samuel Andersson från IF Gandvik. Kortdistansens tvåa Daniel Axelsson hamnade på tredjeplatsen. I D16 fulländade Julia Thorén från Vänersborgs SK sin tävlingshelg genom att vinna före Caroline Gustavsson från Istrum. Anna Schmiterlöw kom trea.

Linköping arrangerade en kortdistans-tävling på Lördagen.Mannen som vann H16 hette Linus Lauri från Tisarens OK som sprang runt sin 4150 meter långa bana på 27:09. Eric Rosander från Finspångs SOK fick denna dag se sig slagen av Linus men knep andra platsen. Joel Franzén från Tjällmo-Godegårds OK kom trea.Linnéa Ivarsson Sandberg från OK Denseln Vann D16. Josefin Lindberg hamnade på en tredjeplats före finska Airo Leskinen från Lynx.
V.13

Den här helgens stora tävling har gått av stapeln nere i Danmark på Spring Cup. På fredagen var det en nattsprint med Björn Norman, KFUM Örebro som bästa svensk 2:40 efter Erik Sagevolden från Norge i H16. I D16 var Lina Lindqvist, FK Herkules tvåa efter Camilla Bergmann från Danmark. Det var över 2000 anmälda till Spring cup och inte mindre än 20 olika länder. På lördagen var det klassisk distans där Maja Alm från Danmark segrade i D16 klassen nästan 2 minuter före Elsa Jansson, Främmestads IK och Karin Persson, Hagaby GoIF. I H16 vann Filip Dahlgren, Hagaby GoIF före Erik Sagevold från Norge och Dennis Hansson, Skogsfalken.

Tullinge SK arrangerade en kortdistans i lördags där Jenny Lönnkvist vann D16 klassen tio sekunder före Aino Leskinen från Finland och en och en halv före Elin Ström från Tullinge. I herrklassen vann Timo Sild, OK Triangeln nästan två minuter före Linus Lauri, OK Tisaren och tre och en halv minut före Mikael Nilsson, Snättringe SK.

I den södra delen av Sverige arrangerades det två tävlingar i lördags, Skogsfalken och Örkelljunga. På Skogsfalkens tävling blev det finsk seger genom Johannes Pohjala från Hiisirasti. Han vann med en och en halv minut före Mattias Andersson från Boxholm-Mjölby och ytterliggare en och en halv minut före Robin Johansson från Skogsfalken. I D16 tävling vann Rebecka Siebers, Hakarpspojkarna, 44 sekunder före Julia Frisk, OK Orion, och trea blev Nathalie Kidebäck, Skogsfalken, tre och en halv minut efter Rebecka.

Örkelljungas tävling vanns D16 klassen av Matilda Olsson, Ringsjö OK, två minuter före Josefine Ahlbäck, OK Torfinn, och Agnes Söderlund, Tormestorps IF. H16 vanns av Robin Westesson, OK Kontinent, hela tio minuter före tvåan Patrik Lindeberg från Ringsjö OK och 11 minuter före Emil Svensson Från Hjärnarps OK.

I söndags arrangerade Katrineholms OK en kortdistans där Alva Olsson, Västerås SOK, vann en minut före Amanda Almén från Linköping. Trea blev Sara Profors, Köping-Kolsva OK, två minuter efter Alva. Herrklassen vanns av 14-åriga Olle Boström från Järla IF. Tvåa blev Martin Axén från Linköpings OK två minuter efter. Trea blev Linus Lauri, OK Tisaren.
V.12

Denna helg har tävlingarna dragit igång rejält även i Mellansverige. Vid lördagens Kringelträff i Södertälje hade Rehns BK en stor dag i H16-klassen, Pelle Engstrand vann drygt 2 in före Olle Boström, Järla IF OK. Platserna 3-4 belades också den av Rehnbröderna Jerker och Jesper Lysell. I D16 dubbelsegrade Järfälla-tjejerna Tina Eriksson och Kristin Löfgren. Där sprang Elin Pettersson, Täby in på 3:e plats.

På lördagen arrangerade också OK Orions jubileumstävling. Där deltog alla GOF´s blivande OL-konfirmander. Jenny Lönnkvist, Tullinge SK tog en knapp seger före Lina Lindqvist, FK Herkules, trea där Ida Olsson från hemmaklubben OK Orion. I H16 storsegrade Kalle Johansson, Halmstads OK med hela 6 min före Pär Josefsson, Kalmar OK och ytterligare 3 min före Jesper Wassblad från Uddevalla OK.

Kvillebyns SK arrangerade också de en tävling på lördagen. I H16 vann Erik Holmberg, Uddevalla OK, nästföljande svenskar var på 3:e plats Oskar Eklöf IK Ymer och Jonas Wallin, OK Roto (5:a). I D16-klassenvann Främmestads Sanna Svensson övertygande 5 min före Charlotta Berggren, Ljungskile FK. Trea blev Siri Henriksson från Uddevalla OK

På söndagen sprang OL-konfirmanderna Ronnebykavlen. De mixade lagen tog hem segrarna i både H16 och D16. I tjejlaget sprang Emma Lovén, Ida Andersson och Malin Leijon-Lind. Killarnas segrarlag besattes av Tobias Keitsch, Fredrik Larsson och Erik Folkesson Blom.

En annan stafett som gick av stapeln under söndagen var Måsenstafetten. I tjejklassen segrade Järfälla OK 6 min före OK Denseln och OK Klemmingen. I segrarlaget sprang Kristin Löfgren, Elin Stridfelt och Tina Eriksson. Killklassen vanns av OK Tisaren där Linus Lauri, Martin Sand och Johan Aronsson kunde föra kavlen till seger före Rehns BK och Linköpings OK.

Vid Falkenbergs OK´s Laxträffen slog Ulricehamns OK´s Johan Strid till i H16 och vann med nästan 7 min före Mattias Nilsson, OK Alehof. Trea blev Petter Mattsson, IK Uven. I D16 var det betydligt jämnare då Anna Månsson, OK Löftan vann 29 sek före Martina Pettersson, Burseryds IF. Emma Marthinsson, Hylte OK kom 3:aknappt 3 min efter Anna.
V.11

I helgen gick Hallandspaketet av stapeln i skogarna runt Halmstad. Fredagens Kattegattnatt bjöd på en snabbsprungen och detaljfattig strandskog. I D16 vann Elsa Johansson från Främmestads IK framför hemmafavoriten Emma Lovén från Halmstads OK. Halmstads OK hade en lyckad kväll för i H16 knep Kalle Johansson segern 34 sekunder förre OK Tisarens Johan Aronsson.

Följande dag bjöd Hallandspremiären på en kuperad och grön skog som tog musten av löparna. Denna dag tog Elsa Johansson storslam och vann D16 med hela 1.52 framför Caroline Gustavsson från Istrums SK. Fredagens fyra Filip Dahlgren, Hagaby visade form och vann H16, Johan Aronsson fick nöja sig med en tredjeplats efter Filip och Espen Jakobsen från Fredrikstad Skiklubb.

Vid söndagens Hallandsstafett blev IK Gandvik bästa svenska klubb i klassen HD16 på en 2:a plats. I laget sprang Samuel Andersson, Caroline Gustavsson och Olof Krantz. OK Tisaren kom fyra följt av Uddevalla OK och Ringsjö Ok på femte och sjätte plats. Segrade gjorde norska Halden SK.

Vid långdistanstävlingen i Östergötland segrade Amanda Almén, Linköping före Anna Ordqvist, Kils OK i D16. Linköping tog en dubbelseger då segern i H16 gick till Oscar Vångell. Han vann före Vidar Sjögren, Tjällmo-Godegårds OK.

Nästa helg är det tävlingar på många håll runt om i Sverige, kört hårt pojkar och flickor!
V.10

Säsongen har denna helg fortsatt med PAN-Kristianstads vårtävlingar. I D16 har Maria Jonsson från Midälva OK haft en segerrik helg. I fredags vann hon den gemensamma starten i Pan-natten 1.25 min. Före Stina Lord från SOK Viljan. Vid söndagens klassiska tävling tog Maria segern igen, den här gången före Agnes Söderlund, Tormestorp. Det kan man kalla en bra säsongspremiär för Medelpadslöparen. I H16 fortsatte förra helgens dubbelsegrare , Robin Westesson, OK Kontinent med att dominera på PAN-natten. Han vann H16-klassen i utklassningsstil med hela 11.32 minuter. I söndagens tävling fick Robin dock se sig besegrad av 3 andra killar. Bäst av dessa och segrare blev Christian Hjalmarsson, OK Njudung som vann 39 sek. Före Sebastian Ljungdahl från Hjärnarps GH OL. Nästa vecka fortsätter säsongen med Hallandspremiären i Halmstad och en långdistanstävling i Östergötland.
V.9

Knappt har säsongen kört igång på allvar förrän vi här på USM sidan börjar titta på helgens vinnare. Och i Skåneland har man lyckats genomföra Ravlundadubbeln i spårsnö och småsnål väderlek.
Och i sextonårige Robin Westesson OK Kontinent såg vi en dubbelvinnare. Seger i H16 klassen både lördag och söndag. Robins segermarginal båda dagarna var ganska exakt 2 och en halv minut vilket tyder på tidig form.
I D16 klassen vann Helena Isaksson OK Löftan dag 1 och blev tvåa dag 2 .Då slagen av Matilda Olsson Ringsjö. Matilda var tre min före Helena på söndagen sedan var avstånden ned till de övriga ganska rejäla.

[Tillbaka] Skriv ut den här sidan