INNEHÅLL

Välkommen!

Tävlingsinformation

Bilder

Tävlingsledarens tankar

Banläggarnas tankar

Förhandssnack

I Vinnarcirkeln

Kontakt

Gästbok

FÖRHANDSSNACK
USM-intervju med förra årets vinnare Malin Sand

Malin Sand är som de flesta vet en av Sveriges största talanger i orientering idag och har vunnit det mesta som går i ungdomsåren. Undertecknad träffade Malin nere i Spanien på träningsläger och gjorde denna intervju.

När jag träffade Malin här nere hade hon varit en vecka nere i Alicante i Spanien och tränat stenhårt. Malin gör samma sak inför en viktig tävling som USM, hon åker alltså inte ner till Spanien utan tränar stenhårt ett par veckor innan och vilar mycket innan tävlingen. Men det var inte bara USM som var viktigt för Malin förra året, O-ringen och SM för juniorer spelade också in i säsongsplaneringen och var tävlingar med hög prioritet.

I år är Malin förstaårsjunior och har som mål att springa bra på SM, Silvas Juniorcup och O-ringen.

Om vi går tillbaka till första gången Malin vann USM berättar hon att segern kändes ganska säker när hon kom i mål eftersom de andra konkurrenterna startade före henne. Men det andra året var det nervöst länge eftersom Malin startade tidigt och hade de flesta av favoriterna bakom sig i startlistan.

Förra året gick USM i närheten av Stockholm. Malin berättar att hon sprang riktigt bra i början och i slutet av banan men missade i mitten, låter som ett bra lopp tycker jag!

På ett USM tycker Malin att det ska vara svåra banor och seriöst, det är ju trots allt ett SM. Men det ska ändå vara kul att träffa kompisar och gå på discon.Skrivet av: Björn Norman, KFUM Örebro
[Tillbaka] Skriv ut den här sidan