INNEHÅLL

Välkommen!

Tävlingsinformation

Bilder

Tävlingsledarens tankar

Banläggarnas tankar

Förhandssnack

I Vinnarcirkeln

Kontakt

Gästbok

FÖRHANDSSNACK
Intervju med Jenny Lönnkvist, Tullinge SK

Mindre än en vecka kvar till USM och en av de största favoriterna i D15 klassen Jenny Lönnkvist är intervjuad om sina tankar inför USM.

Vilka mål har du satt inför säsongen?

Jag har haft flera mål:

  • Springa bättre på D18 tävlingarna än förra året
  • Komma till final på sprint-SM
  • Vinna 5-dagars
  • Komma bland de tio bästa på kort-SM
  • Försöka vinna USM och skol-SM
Vilka är de viktigaste tävlingarna?

De viktigaste tävlingarna har varit SM, Femdagars, D18 E tävlingarna och vissa kavlar!

Hur laddar du upp innan en viktig tävling?

Jag gör inget speciellt. Innan start brukar jag snacka med kompisarna! När det är dags för start tar jag på mig alla prylar och joggar till start. Det är väl då den mentala laddningen börjar, det är då jag börjar fundera på loppet och koncentrera mig! Jag har alltid varit ganska dålig på att värma upp men de har jag nu på senaste tiden försökt ändra på! Strax före start när jag ska gå in är det mycket tankar om att idag ska jag gå bra och vara koncentrerad hela loppet!

Vad gör dig till en vinnare?

Jag har en bra orienteringsteknik och är snabb i tanken och fattar snabba beslut! Om jag vill kan jag bestämma mig att ha kart kontakt hela banan. Jag har sprungit ända sen ja föddes och har orienteringen i generna! Jag kan vara koncentrerad hela loppet och inte bomma mycket! Jag vet att jag har kapacitet att vinna, efter som jag redan vunnit en hel del viktiga tävlingar. Jag har även sprungit många stora, då jag har haft press på mig och lyckats! Därför tror jag att jag kommer kunna koncentrera mej och gå bra på USM

Vad tror du om årets USM?

Jag tror att många kommer att vara okoncentrerade och bara rusa i väg och bomma en hel del! Därför ska jag försöka göra ett bra tekniskt lopp och så får vi se hur långt det räcker!

Har du någon idol eller förebild inom orienteringen?

Jag gillar Jenny Johansson eftersom hon heter Jenny och också är kort som jag! Och så måste jag ju ha med mina föräldrar!Skrivet av: Björn Norman, KFUM Örebro
[Tillbaka] Skriv ut den här sidan