3:a i Blekinge, damerna imponerar! 2005-03-26 12:59 

Efter en mycket bra genomförd stafett i Blekinge kom KFUMs damer in på en imponerande 3:e plats i 7-mannabudkavlen.

Åt Hakarsppojkarnas förstalag var det ingen som kunde göra någonting och det är inte så konstigt när dom mönstrar kvartetten Anette Granstedt, Anna Envall, Lena Eliasson och Hanna Palm. Segermarginalen skrevs till 9 minuter före Sävedalen men sen var det Anette Carlsson, med bästa sträcktiden på sistasträckan, som förde in KFUM på en mycket imponerande 3.e plats.

Nattsträckan sprangs av 16-åriga Sara Garpenlund som inte visade seniorerna någon respekt utan förde in kavlen på 12:e plats. På den första dagsträckan var det Emma Arlebos tur och hon gjorde ingen besviken utan kom in till växling på en 5:e plats. Hon skickade ut Sara Öberg som förde traditionen vidare och forcerade fram i skogen och kom in till växling på 6:e plats. Ut på sistasträckan gick Anette Carlsson och där har vinteträningen givit resultat. Nettan hade bästa sträcktiden och var endast 8 sekunder efter Sävedalen in under målskynket och med god marginal, 4 sekunder, före NTNUI som blev 4:a. Året kunde inte börjat bättre för våra damer (eller tjejer kande låter bättre...)!

För herrarna gick det inte riktigt lika bra. Efter otaliga återbud på grund av sjukdom var lagen kraftigt decimerade. Per Sjögren och Per Öberg imponerade dock på de första nattsträckorna och efter 2 sträckor låg KFUM på 4:e plats. Patrik Eklund tappade lite på sista nattsträckan och den uppflyttade Daniel Gustavsson fick ge sig ut på den 8 km långa 4:e sträckan på 16:e plats. En gissning är att han fick slita ont men lämnade över till Oskar Arlebo på 21:a plats. Oskar plockade till 20:e innan debutanten i förstalaget gav sig ut, Ari Hyvönen. Han skickade ut Pontus Halldin på sistasträckan på placering 21 som han förbättrade till en slutlig 18:e plats. Vi hoppas att många frisknar till tills nästa helg då Kolmårdskavlen står på tapeten.

KFUM hade även ett lag i H16 som slutade på 8:e plats.

Mer kommentarer, mustiga inlägg och bilder förväntas när deltagarna återkommer på måndag från Blekinge.

7-manna

Läs nyheten på internet: http://kfum.eddata.se/ol/?page=shownews.asp?id=1314


Skrivet av:

Erik Groth